hirdetés

2021.11.25. 07:57

A munkába állást segítette a kormányhivatal

Több, mint 2000 fő munkába állását segítették a Baranya Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakemberei a térség gazdasági szereplőinek együttműködését támogató, november végén záruló európai uniós program keretében. Az elért eredményekről sajtótájékoztatón számoltak be.

Fotó: Löffler Péter

Az elmúlt egy évben a foglalkoztatást, a munkahelyek megőrzését elősegítő munkaerőpiaci programok még fontosabb szerepet kaptak, hiszen a koronavírus-járvány okozta válság kihívás elé állította Magyarország gazdaságát is. A nehezedő gazdasági és munkaerőpiaci helyzetben még inkább felértékelődtek a TOP 5.1.1-15-BA1-2016-00001 „Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020” program eredményei, amelyek szerint több, mint 2000 fő tartós munkanélküliséggel veszélyeztetett, 50 év feletti, 25 év alatti, valamint a közfoglalkoztatásból kilépő álláskereső jutott munkához.

A Baranya Megyei Kormányhivatal – mint konzorciumi partner – az összesen 2,64 milliárd forint európai uniós forrásból megvalósult projekt foglalkoztatási, szakmai hátterét adta az álláskeresők programba vonásával, a képzésük biztosításával, illetve az elsődleges munkaerőpiacra való visszavezetésével. Emellett a mentorok személyre szabott szolgáltatásokkal is segítették az álláskeresők felkészítését és munkába helyezését.

Mint azt dr. Tigelmann Éva főosztályvezető a sajtótájékoztatón kiemelte, a program eredményei nagyon biztatók, hiszen a projekt indulásakor kitűzött célszámokat nemcsak elérték, de túl is teljesítették a baranyai megvalósítók. A bevontak száma – az 1995 fős vállalás helyett végül – 2195 fő lett, közülük 1475 főt sikerült minimum fél éves időtartamra álláshoz juttatni, ami másfélszer annyi, mint amit eredetileg terveztek. A támogatás hasznosulását jól mutatja az is, hogy a programból való kilépést követő 180. napon 849 fő továbbra is foglalkoztatásban áll, azaz tartósan elhelyezkedett a projekt segítségével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában