Hirdetés

2022.04.11. 17:05

Apáczais Gimnazisták Portugáliában

Az Apáczai Csere János Gimnázium képviseletében, március 13 és 19 között négy tanulónk, valamint két tanárunk a portugáliai Alenquerben járt, a „Philosophy of Art, Art in Philosophy” elnevezésű Erasmus+ projekt első nemzetközi találkozóján. Rajtuk és a házigazdákon kívül belga, észt, török és lengyel iskolák képviseltették magukat.

 

„Különböző művészeti ágak és társadalmi folyamatok kapcsolata az európai értékek tükrében” – ez a koncepció képezte a projekthét programjainak alapját, ami különböző feladatokból, előadásokból, beszélgetésekből, workshopokból és kirándulásokból áll össze. Ez utóbbiak közé tartozott egy egész napos látogatás a közeli fővárosba, Lisszabonba, ahol nem maradhatott el a városnézés, de a csoportok eljutottak a Fado-t (sajátos portugál zenei stílus) bemutató múzeumba, valamint Európa egyik legnagyobb ócenáriumába is.

 

A csütörtöki napon Sintrába, az egykori portugál királyok és arisztokrácia nyári üdülő-városkájába vitték el őket a házigazdák, ahol a Világörökségi helyszínnek számító, különleges Quinta da Regaleira parkot és épületegyüttest nézhették meg.

Diákjaink sok élménnyel, új ismeretségekkel, sőt barátságokkal gazdagodva tértek haza a projekt-hétről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában