Hirdetés

2022.05.11. 15:34

Segway vagy hoverboard, melyik a jobb?

A segway egy népszerű kétkerekű elektromos jármű, 1999-ben alapították az Egyesült Államokban, majd a gyártó Kínába helyezte át székhelyét. A legjobb segway ugyanazt a minőséget és elkötelezettséget képviseli, mint az összes többi termékben. Ez a különleges hoverboard egyedi dizájnnal és stílusos működési mechanizmussal rendelkezik, amely a segway márkán már megszokottá vált. Kiváló motorteljesítményükről és a szintén kitűnő kivitelezésnek köszönhetően hosszú futásteljesítményről ismertek.

Forrás: pixabay

A segway és a hoverboard közötti különbségek

A méret az elsődleges és jelentős különbség a hoverboard és a segway között. A hoverboard két gumiabroncsot és egy deszkát tartalmaz a lábak számára az egyensúlyozáshoz. Ezzel szemben a segway robusztusabb kialakítású, valamint kormányrúddal rendelkezik a kormányzáshoz és a jobb balanszhoz.

A Segway Ninebot S MAX például egy hoverboardhoz hasonlít, amelyhez fogantyú van csatlakoztatva. A kettős motorok kiváló munkát végeznek a deszka automatikus kiegyensúlyozásában, miközben  rajta áll a használója. A vezetés elsajátításának legnagyobb kihívása azonban az, amikor áthaladunk kisebb göröngyös területeken, vagy gyalogos utakon haladunk fel és lefelé. Az eszköz számos lámpát és jelzőfényt tartalmaz, beleértve az elektronikus kilométer-számlálót, a kettős első LED-es fényszórókat és az akkumulátor töltöttségi szintjét jelző eszközt a jármű elején. A kormány egyszerűen testre szabható, hogy gyakorlatilag bármilyen személy magasságának megfeleljen.
A Segway S Max jobb irányíthatóságot és nagyobb stabilitást biztosít. Az innovatív és praktikus Leansteer technológiának köszönhetően 0,01 másodperces reakciókészséggel reagál a mozgásra, amely észleli és követi az egyes műveleteket, így összességében kényelmes utazást tesz lehetővé.

Mire érdemes odafigyelni még vásárlás előtt?

Hoverboard motorok
Napjainkban a legtöbb járműben kiváló minőségű kettős motorok találhatók. Tehát keresse ezeket a lehetőségeket. Minél több a motor teljesítménye wattban, annál nagyobb a kapacitás és jobb a teljesítmény. A hoverboard általában 250 W-os kettős motorral érkezik, amelyek együttesen 500 W teljesítményt adnak le. Az eszközök legújabb és fejlett modelljei azonban 400 W-os teljesítményt kínálnak minden egyes motorból, amely 800 W-os kettős motort eredményez. A motor teljesítményét okosan válassza ki a felhasználástól függően.

Az akkumulátor teljesítménye
Mindenki tudja, hogy az önkiegyensúlyozó segway csak akkumulátorral tud mozogni. A tapasztalatok szerint a gyártók most jobban odafigyelnek és biztonságosabbá teszik az akkumulátorokat. A modellek speciális teszteken esnek át, és UL tanúsítvánnyal rendelkeznek. Van néhány fő szempont, amelyet szem előtt kell tartani az akkumulátor minőségével kapcsolatban, például, hogy mennyi töltést bír el? Mekkora távolságot tud megtenni egy feltöltéssel? És mennyire tudja támogatni a motor fordulatszámát?

A gumiabroncsok minősége
A fentieken túlmenően a segway vezetési élménye elsősorban az abroncsokon múlik, mivel ezek nélkül nem tudunk kényelmesen mozogni, ezért vásárláskor a gumiabroncsokra nagyobb figyelmet kell fordítani, mert elengedhetetlenek a biztonságos utazáshoz. 
Az abroncsok belső és külső szerkezete határozza meg azok minőségét. A gumik belső kialakítása jelentős, mivel segít meghatározni az utazás hatékonyságát. A tökéletes gumi kiválasztása létfontosságú a gördülékeny vezetéshez és az utazó súlyának elviseléséhez a közlekedés során.

A sokoldalú segway-ek

A segway-t elképesztően sokféle célra tudjuk használni, például a különféle munkákhoz, vagy pedig a közlekedésben, a mozgássérültek mobilitásának növelésében szintén jelentős a szerepe. Jelenleg nem hagyható figyelmen kívül a turizmusban betöltött funkciója sem, hazánkban is közkedveltek a városi segway-túrák. Egyre több helyen veszik igénybe a segway-t a rendőrök és biztonsági őrök a járőrözéshez, vagy a nagyobb területű kiállítási-, rendezvény- és szórakoztató parkokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában