Hirdetés

2022.06.27. 11:40

Még egyszer csobbantak az új medencékben a nyitás előtt

A nagy sikerre, és a fokozott érdeklődésre való tekintettel a Harkányi Gyógyfürdő a hétvégére ismét ingyenes próbafürdést hirdetett az új kültéri gyerekbirodalomban.

Hamarosan megnyílik a Harkányi Gyógyfürdő legújabb részlege, a négy medencéből álló, összesen 550 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkező gyerekbirodalom. Az új rész tavaly év végén készült el, de mivel kültéri medencékből áll, értelemszerűen csak a strandidőszakban kezdődhetett meg a terheléses próbaüzeme, melynek során 30, 60, majd 100 százalékos terheltség mellett vizsgálták a medencék vizét. A szombati próbaüzem alkalmával újra 300 gyerek élvezhette a fürdőzést, amely százszázalékos terheltséget jelentett a fürdőrészben. A 14 év alatti gyerekek, és egy kísérő ehhez ingyen belépőt kapott. 

Az előírtnál tízszer többször vizsgálják a vízminőséget 

A Harkányi Gyógyfürdő valamennyi medencéjének vizét tízszer többször vetik vizsgálat alá az önálló kémiai laboratóriumban, mint azt a hatóságok előírják, így mindig pontos információt kapnak mindegyik medence vizéről. 

A gyerekek persze nem a vízminőséget, mint inkább az élményelemeket tesztelték, és nagyon élvezték a fürdőzést. Többféle csúszda, csobogó, mászóka és vízi játék tette élménytelivé a medencében töltött időt. A 25-től 100 centiméteres vízmélységgel rendelkező négy medencetérben a totyogó gyerekektől a kamaszkorú fiatalokig mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást. 

A próba alatt rengeteg pozitív visszajelzés mellett olyan észrevételeket is tettek a fiatalok, amelyeket a fürdő vezetősége természetesen figyelembe fog venni a terület élvezhetősége, a vendégek kényelme érdekében. 

A tavaly ősszel átadott, népszerű téli élményfürdő, a Harka Vízivilág és az új kültéri gyerekbirodalom összesen bruttó 3,5 milliárd forintos kormányzati támogatásból készült el, majdnem napra pontosan két év alatt. 

Egységesítették a belépőt a harkányi fürdőben 

Az idei évtől Harkányban rossz idő esetén is biztosított az egész család számára a fürdőzés lehetősége, a vendégek a Gyógyfürdő és Vízivilág jegyekkel a komplexum bármely részlegének medencéit használhatják, a kedvezményes strandbelépővel pedig a Lepke medencék, a mellettük lévő gyerekmedence, a sportmedence, és a csúszdák vehetők igénybe. Hat­éves kor alatt pedig továbbra is ingyenes a belépés.

Marosi-Melles András, a Harkányi Gyógyfürdő elnök-igazgatója elmondta, a beléptetett vendégek számából jól látszik, hogy a látogatók kedvelik a tavaly ősszel átadott Harka Vízivilág élményfürdő részt is. 

– A fejlesztés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, azaz azt, hogy a téli, illetve átmeneti hónapokban, valamint nyáron rossz idő esetén is lehetőséget kínáljon a fürdőzni, kikapcsolódni vágyó családok számára – fogalmazott. 

További fejlesztéseket is előkészítettek 

A fürdőigazgató elmondta, további fejlesztésekre készülnek, már megvannak a következő beruházások tervei, sőt a kivitelező kiválasztására már lefolytatta a harkányi önkormányzat a feltételes közbeszerzést. Ennek lényege, hogy a források előteremtése után minél hamarabb meg tudják kezdeni a kivitelezést. A fejlesztés újabb üteme egy 2000 négyzetméter vízfelületű, nullától 160 centiméter vízmélységig mélyülő mediterrán medence és egy 1000 négyzetméter vízfelületű, 180 centiméterig mélyülő hullámmedence megépítését, valamint egy új vizesblokk, egy 600 szekrényes öltözőépület, egy hat vendéglátóhelyet magába foglaló ételudvar, továbbá egy hűtött kommunális szeméttároló kivitelezését foglalja magában. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában