Hirdetés

2022.07.07. 10:28

Szentlőrinc a középpontban

A város idén is számos fantasztikus hangulatú rendezvénynek adott otthont.

A városban az elmúlt évben is számos fejlesztés valósult meg. Újabb bölcsődei férőhelyeket létesítettek, a kisgyermekes családok életét ezzel is segítve. A központban egy korszerűbb, a mai trendnek megfelelő buszmegállót építenek mind a szentlőrinci lakosok, mind a környező településekről átszálló utasok részére. 

– Nagy öröm számunkra, hogy kormányzati beruházásként a tanuszoda építése elkezdődött az elmúlt hónapokban Szentlőrinc és a járás tanulóinak úszásoktatása céljából – számolt be Szentlőrinc polgármestere, Koltai Péter.

– Az uszodát az ígéreteknek megfelelően a helyi lakosság is igénybe veheti majd a megjelölt időszakokban. Önkormányzati önerőből utak, járdák felújítása kezdődött meg, valamint további pályázati döntéseket várunk bővebb útszakaszok helyreállítására – folytatta a város vezetője.

Saját erőből és a háziorvosok hozzájárulásával a Kossuth Lajos utca 1.-ben található háziorvosi rendelők helyiségeinek energetikai felújítása valósult meg, hőszigetelt ablakokra cserélték a korszerűtlen nyílászárókat, valamint az épület hőszigetelése is elkészült.

– A pandémiás időszakot követően számos rendezvényt tartottunk a lakosság részére. A részvételi arány megmutatta számunkra, hogy az emberek a hosszú bezártság után már nagyon vágytak a személyes közösségi életre, hisz az online felület ezt nem pótolhatja. 2022 januárjában megkezdtük az egyeztető megbeszéléseket a civil szervezetek tagjaival, a programok szervezése a Művelődési Ház keretein belül zajlott – számolt be Koltai Péter.

Gyalogtúrák, kerékpártúra, majális, gyermeknap várta az érdeklődőket, a Pannon Filharmonikusok közreműködésével pedig több alkalommal térzenét hallgathatott a lakosság. A vásártéren idén is Szentlőrinc adott otthont a megyei vadásznapnak. A rendezvények nagyon jól sikerültek, nagy létszámú közönséggel, színes programelemekkel.

Idén is Szentlőrinc Város Önkormányzata szervezésében valósult meg a gyermekek táboroztatása Orfűn. Az egyhetes tábort szállással, teljes ellátással, színes programokkal jelképes 10 ezer Ft/fő áron biztosították a diákok részére, ezzel sem terhelve a szülőket. Fontosnak tartják, hogy minél szélesebb körben vehessenek részt a gyermekek táborozásban, a nehezebb anyagi körülmények között élő családok se kerüljenek hátrányba, a tanulók ne maradjanak ki egy ilyen kellemes, közösségépítő programból, új élményekkel gazdagodhassanak.

– A Máltai Szeretetszolgálat szentlőrinci csoportja a hagyományoknak megfelelően idén is palacsintát sütött a diákok nagy örömére. Ezúton is köszönjük a munkájukat! – fogalmazott a városvezető. 

Ápolják a városi testvérkapcsolatot Németországban

– A Szentlőrinc–Urbach testvérvárosi kapcsolat ápolását a járványhelyzet enyhítését követően idén júliusban már személyes látogatással is megerősíthettük – számolt be az eseményekről lapunknak Szentlőrinc alpolgármestere, Kovács Krisztina.

– Koltai Péter polgármester úr vezetésével egy hétfős delegáció utazott Urbachba, valamint a Szentlőrinc–Ur­bach partnercsoport négy tagja is útnak indult, hogy a hagyományoknak megfelelően lángost süssenek az ottani lakosság részére. Köszönjük szépen a hosszú évek kitartó munkáját, fáradozásaikat! – tette hozzá Kovács Krisztina. 

Rendezvényekre várnak

Az év második felét illetően augusztus 20-án retró diszkó várja a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat. Szeptember 9-én a nagy hagyománynak örvendő lobbiparti kerül megrendezésre, szeptember 16-án szintén a minden évben megrendezett Lafarge–Szentlőrinc–Királyegyháza jótékonysági futóverseny várja a diákokat, felnőtteket egy közös, jó hangulatú futásra, kocogásra. – Amennyiben a járványügyi helyzet nem kíván további szigorításokat, nagy szeretettel várjuk önöket rendezvényeinkre a közeljövőben is – mondta a polgármester. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában