Hirdetés

2022.07.05. 12:42

Szén-dioxid kibocsátás nélkül termel a BAT pécsi nikotinpárnagyára

Karbonsemleges körülmények között zajlik a munkavégzés a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. nikotinpárnagyárában, amely összesen 1220 tonna szén-dioxid kibocsátását tudta megelőzni, helyettesíteni vagy ellensúlyozni az elmúlt évben. A modern és környezettudatos pécsi gyárban jelenleg is számos nyitott pozícióra várják a jelentkezőket.

Fotós: Csortos Szabolcs

Fotós: Csortos Szabolcs

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. nikotinpárna előállítással foglalkozó telephelyét 2019-ben 7,5 milliárd forintos beruházással hozták létre, hogy egy olyan terméktípus készüljön itt, amelynek teljes termelését külföldön értékesítik. A karbonsemleges működés egy többlépcsős folyamat eredménye. Hővisszanyeréssel csökkentették a fűtéshez felhasznált földgáz mennyiségét: a hűtő- és légkezelő berendezésekbe iktatott hűtőközeg alkalmazásával párhuzamosan mérsékelték az emissziót és az energiafogyasztást. A másik fontos komponens az átállás volt a megújuló villamosenergiára: a telephely áramigényét 2021 óta teljes egészében zöldenergiával elégítették ki. Ez önmagában 964 tonna szén-dioxidtól szabadította meg a környezetet. Végezetül a fennmaradó, 256 tonnának megfelelő szén-dioxid-kibocsátást erdőtelepítési projektek karbonkreditjével váltották ki.

Forrás: Csortos Szabolcs

A gyár a jövőben is folyamatosan keresi az energiafelhasználását javító lehetőségeket. Ehhez új energiamegtakarítási folyamatokat vezettek be, az épületek monitoringrendszereiből kinyert információkat és adatokat pedig az erre a feladatra kijelölt szakemberek elemzik, hogy az energiaellátás további optimalizálására tegyenek javaslatokat.

Mindez tökéletesen illeszkedik a BAT cégcsoport A Better Tomorrow™ elnevezésű stratégiájába, amelynek célja egy jobb holnap építése. Ennek részeként a globális vállalatcsoport tavaly a szén-dioxid-kibocsátás nélküli működés megvalósítása mellett kötelezte el magát, bekapcsolódva az ENSZ által támogatott Race to Zero programba. Az ebben foglalt vállalásoknak megfelelően minimalizálta karbonlábnyomát a nikotinpárnákat előállító üzem. Ez a szájon át fogyasztható terméktípus – az e-cigarettához és a hevítéses dohánytermékekhez hasonlóan – a kevésbé káros* kategóriába tartozik.

Forrás: Csortos Szabolcs

A BAT pécsi gyára igényes, inspiráló és innovatív környezettel várja az új kollégák jelentkezését, akik szeretnének egy környezettudatosság szempontjából is élen járó munkahelyen dolgozni. Modern munkaterek, célirányos belső tréningek, személyre szabott fejlődési lehetőségek és családias légkör várja a jelentkezőket. A csapattagok állandó résztvevői lehetnek a valódi élményt jelentő közösségi programoknak, mint a családi napok, karácsonyi bulik, horgászversenyek és focikupák.

Az aktuális álláslehetőségekről és a jelentkezés módjáról itt találhatók további részletek: 

British American Tobacco Hungary - Pécsi álláslehetőségek (bat.hu)

* A bizonyítékok széles körére alapozva, és feltételezve, hogy teljes mértékben leszoknak a cigarettáról. Ezek a termékek nem kockázatmentesek, és függőséget okoznak.

A cikk megrendelője a BAT Pécsi Dohánygyár Kft.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában