Hirdetés

2022.09.07. 10:01

Sokszínűséggel várnak az idei Zrínyi Napokon

Szeptember 7–11. között rendezik meg Szigetváron a Zrínyi Napokat, mely 1833 óta a város legnagyobb rendezvénye, méltó megemlékezés a hősökről. A programok összeállításánál a szervezők minőségi produkciókkal fűszerezett, mégis széles közönséget elérő kulturális kínálat létrehozását tartották szem előtt, őrködve a várvédő hősök emléke és az ünnepségsorozat régmúltba visszanyúló hagyományai felett is, keretet biztosítva a hagyományőrző programoknak.

Idén is látványos hagyományőrző bemutatókkal készülnek

Szeptember 9-én, pénteken, 19.00 órakor a Band Of StreetS hamisítatlan utcazenével nyitja a zenei programokat a Zrínyi téren, miközben ezzel egy időben a Szigetvári Vigadóban a Somogy zenekar közreműködésével a Szigetvári Néptánc Kör és a Misina Néptáncegyüttes folklór műsora lesz látható – a program ingyenes. Ezt követően 20.00 órakor kezdődik a Zrínyi 1566 musical a várban, mely belépőjegyhez kötött előadás, majd 21.00 órakor Fekete Nándor orgonaművész látványkoncertjét tekinthetik meg az érdeklődők a Vigadó téren.

Meghallgathatják a látogatók az Animal Cannibals dalait is
 

A szombati nap kiemelkedő eseménye az a bábszínházi találkozó, amit a Bóbita bábszínház foglal keretbe a Szulejmán dzsámiban 10.30-kor kezdődő Cin-Cini muzsika című csecsemőszínházi előadással és a 17.00–19.00 óra között a vár utcában zajló óriásbábos felvonulással. A találkozón az Ördögszekér Kompánia, a BábSzínTér és a Hang­erdő társulat mutatja be előadásait a gyermekközönségnek a szabadtéri színpadon. 

A vár programjai között a hétvégén népi játszósarok és kézműves-foglalkozás, múzeumi tárlatvezetés, fegyveres hatásbemutató és rémséges történetekkel fűszerezett éjszakai tárlatvezetés szerepel. A tábori életet interaktív módon bemutató hagyományőrző alakulatok 16.00 órakor a Szigetvár ostroma című hadijátékot adják elő a vár udvarán és a délnyugati bástyánál (szombaton és vasárnap is). 

Szombat délután a Zrínyi téren a helyi fellépők műsorait 17.00 órakor a Kéméndi Trió és Györfi Anna koncertje követi, majd 19.30-tól az Animal Cannibals, 21.45-től a Pesty Party nagyzenekari koncertjein szórakozhat a közönség. A Vigadóban szombaton 19.00 órától Thuróczy Szabolcs előadásában tekintheti meg a közönség Bödőcs Tibor Meg se kínáltak (kocsmaária) című színjátékát – ez a programelem belépőjeggyel látogatható. A Zrínyi-várban szombat este nyolc órától különleges, hátborzongató éjjeli tárlatvezetéssel várnak a hagyományőrzők, eddig nem hallott, izgalmas történetekkel.

Charlie életműkoncertjét az Abrakazabra zenekar fogja kísérni
 

Vasárnap délelőtt a vár mellett fogathajtó verseny, a Szent Rókus plébániatemplomban Zrínyi Emlékmise, A Magyar-Török Barátságparknál ünnepi megemlékezés zajlik, majd a Zrínyi téren 13.30-kor a Készenléti Rendőrség Fúvószenekarának koncertje lesz megtekinthető. Délután 14.00 órakor a Sonivius Vappae régizene-koncertjét 14.30-kor a hagyományőrző alakulatok ünnepi jelentéstétele követi, majd Erdal Şalikoğlu régizene-koncertjével folytatódik a program. A délutáni műsorsávban (15.30-tól) egymást követve a Tinódi Vegyeskar és a Zrínyi Miklós Fúvószenekar lép fel a Zrínyi téri nagyszínpadon, végül a koncerteket Charlie életműkoncertje zárja, akit az Abrakazabra zenekar fog kísérni. A vár főbejáratánál 19.30-kor kezdődik az MH Kaposvár Helyőrségi Zenekar koncertje, amit 20.00 órakor a záróünnepség követ, végül idén is tűzijátékkal ér véget az ünnepi hétvége. 

Minden korosztály talál majd érdekességet a hétvégén

Ezeken kívül számos kiegészítő program színesíti a hétvégét, a Zrínyi téren ételudvar, a Vár utcában a Szinergia Egyesület által szervezett kézművesvásár, sportíjászat, Európa sátor, a Csorba Győző Megyei Könyvtár standja, képzőművészeti kiállítások, elektrográfiai szimpózium, katonai programok, vidámpark, hőlégballonos függeszkedés várja a látogatókat. – Ha tehetik, hétvégén jöjjenek el Szigetvárra és a hétköznapi gondokat félretéve érezzék jól magukat közös ünnepünkön! – hívják az érdeklődőket a Zrínyi Napok szervezői. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában