Hirdetés

2022.10.05. 10:25

Éld át egy napra, milyen egyetemistának lenni!

Jövő pénteken, azaz október 14-én újra Irány a PTE! Kultúrfeszt az Expo Centerben. A középiskolásoknak a pályaválasztáshoz értékes támogatást adó, egyúttal szórakoztató rendezvény csak egy a város és az egyetem közös programjai közül. Ennek apropóján Győrffy Zoltánnal, a PTE Kapcsolati Igazgatóságának vezetőjével beszélgettünk, hogyan szólítja meg a jövendőbeli hallgatókat a város és az egyetem és milyen lehetőségeket kínál számukra.

Miért lesz érdemes kimenni az immár harmadik Kultúrfesztre?

Itt mindenki átélheti egy napra, milyen érzés egyetemistának lenni. Emellett megkaphat minden információt, ami a sikeres felvételihez szükséges. A jelentkezés szabályai jelentősen megváltoznak, így sokat tudunk segíteni az egyetemre készülőknek.

De nemcsak a végzősökhöz szólunk: minden középiskolásnak megéri eljönnie. Irányokat, életpályautakat tudunk nekik mutatni, hogy valóban olyan szakra jelentkezzenek, amely érdekli őket. Nyilván vannak kedvenc tárgyaik, érdeklődési köreik, mi pedig képzési modellt tudunk ezekhez párosítani. Mely szakokban érdemes gondolkodnia és milyen lehetőségei lesznek az adott végzettséggel? Egy ilyen rendezvény legnagyobb előnye a személyes kapcsolat: rengeteg oktatónk, volt és jelenlegi hallgatónk fog részt venni, akiktől nagyon sok értékes és hiteles információt gyűjthetnek be a fiatalok. 

Ajánljuk a Kultúrfesztet azoknak is, akik továbbképzésen vagy pályamódosításon törik a fejüket. Bemutatkoznak a szakirányú képzéseink, a doktori iskoláink és a rövidebb ciklusú képzési programok is.

Megmutatjuk az egyetemi élet minden oldalát: a sportolási lehetőségeket, a Táncoló Egyetemet és a Zenélő Egyetemet… Olyan fellépőket és közreműködőket hívtunk meg, akik hozzánk kötődnek, a PTE diákjaiként lettek sikeresek a maguk területén és el tudják mesélni, hányféle karrier lehet befutni a nálunk megszerzett tudással.

Milyen programokat ajánl elsősorban a Kultúrfesztre látogatóknak?

Mindenekelőtt javaslom, hogy járják végig a karok standjait. Mind a 10 karunk kint lesz több mint 200 képzési programmal. A kollégák és a hallgatók rengeteg új információt tudnak adni, a beszélgetések pedig segíteni fognak leszűkíteni a jelentkezéskor szóba jöhető karok körét.

Biztosan nagyon népszerűek lesznek a különféle tanácsadások a pályaorientációtól a grafológiáig. Ezekre a helyszínen lehet feliratkozni, de érdemes sietni, mert hamar be fognak telni a szabad helyek.

Végül ajánlom mindenkinek az ismeretterjesztő előadásainkat. A PTE oktatói 15-20 percben populáris és izgalmas témákról beszélnek érthetően, érdekesen és egyúttal hitelesen. Átélhető az egyetemi előadások hangulata. A klímaválságtól, a nagyon népszerű virtuális fizetőeszközökön át az influenszerekig terjednek a témák. Sőt, az is kiderül, lehet-e kockahasunk öt perc alatt. 

Nemrég nyert két kategóriában városmarketing díjat Pécs és a PTE együttműködése. Hogyan működik ez a gyakorlatban?

Pécs nem képzelhető el az egyetem nélkül és a PTE sem a város nélkül. Pécs vonzereje, kulturális, sport és szórakoztató programkínálata, diákvárosi jellege fontos tényező a továbbtanulási döntés meghozatalakor. Alapvető érdekünk részt venni minden olyan városi projektben, ami segít, hogy több hallgató jöjjön ide és jól érezzék magukat nálunk.

Két éve létezik egy szakértők által támogatott városmarketing munkacsoport. Az ő feladatuk egy összehangolt stratégia megalkotása. Számos együttműködő projekt elindult már: közösen jelenünk meg rendezvényeken, kiadványokban. Úgy építjük fel a kommunikációs csatornáinkat, hogy kölcsönösen rámutassunk egymás erényeire. Például az új pecs.hu városhonlapnak készült diákoknak szóló verziója, amelyhez mi adjuk a tartalmat.

Találkozzunk október 14-én az Expo Centerben a PTE pályaválasztási fesztiválján! Regisztrálj az alábbi linken és nyerj értékes ajándékokat!

https://ptekulturfeszt.ferling.hu/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában