Hirdetés

2022.10.04. 08:31

Ismét együtt futhatnak a kicsik és nagyok a Királyegyházi Cementgyárnál

Hagyományosan idén is szeptember közepére tervezték a szervezők az “Együtt Gyermekeinkért” VII. Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóversenyt, azonban a szakadó eső miatt a versenyt el kellett napolni, az új kiírt időpont 2022. Október 14. péntek. A hetedik alkalommal megvalósuló közösségi futás és futóverseny célja ezúttal is a mozgás és egészséges életmód népszerűsítése jótékony céllal megtűzdelve.

Forrás: Lafarge

A Királyegyháza Község Önkormányzata, Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány, Szentlőrinc Város Önkormányzata és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. összefogásával megvalósuló esemény több mint egy futóverseny. Ez egy, a térség jövőjét építő folyamat, amelynek alapértékei az egészséges életmód népszerűsítése mellett a környezeti egyensúly és fenntarthatóság, az esélyegyenlőség és a közösségi szemlélet növelése. 

A közösségi esemény új időpontja 2022. Október 14., helyszíne a LAFARGE Királyegyházi Cementgyár. 

A szervezők az egyes távok előtt közös zenés bemelegítéssel, ráhangolódással, valamint a LAFARGE és a szponzorok által felajánlott tárgyi ajándékokkal gazdagított rajtcsomaggal várják a résztvevőket.

A kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató jótékonysági futóversenyen ezúttal is három távon indulhatnak a résztvevők, ki-ki a saját teljesítő képességének megfelelően:

  • Királyegyházai kör: 3 km
  • Szentlőrinci kör: 4 km
  • LAFARGE kör: 11 km

Az októberi pótnap egyik különlegessége a 11 km-es “naplemente” fejlámpás futás. A versenyzők este 18:00 órakor naplementében rajtolnak el a Királyegyházi Cementgyártól és futnak bele a sötét vidékbe. A hűvős őszi este, a fényszennyezés nélküli tiszta égbolt,a futó talpak dobogása a pislákoló fejlámpák fényében igazi élményfutást ajándékoz indulóinak. A futók örömére a pótnap 11 km-es távja is listázva van az Ötpróba szabadidősport-eseménysorozat versenynaptárában (www.otprobaparizsba.hu). Azaz a hosszú távot teljesítő Ötpróbázók 2 pontot gyűjthetnek és ezzel esélyt kaphatnak, hogy kijussanak a Párizsi Olimpiára.

Befutóérem várja a résztvevőket

A szervezők a verseny mindhárom távjában, több kategóriában hirdetnek eredményt. A díjazottakat a szponzorok és a LAFARGE által felajánlott ajándékcsomagokkal jutalmazzák. Azonban a helyezést el nem ért futóknak sem kell csüggedniük, mivel idén is minden befutót egy-egy betonból készült egyedi befutóéremmel várnak a szervezők a célban. A betonból készült érmek különlegessége, hogy a Királyegyházi Cementgyár dolgozói egyenként, kézzel készítik. 

Nevezés

Az “Együtt Gyermekeinkért” VII. Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóversenyre a korábbiakhoz hasonlóan a futas.lafarge.hu weboldalon lehet nevezni a Jelentkezés gombra kattintva. A nevezések határideje október 7. éjfél. Az első hatszáz nevező ajándékcsomagot kap, valamint a befutást követően egyedi, kézzel betonból készített érmet. 

18 éven aluli ifjú versenyzőknek a nevezés díjtalan, a 18 éven felüli nevezettek a jelképes 500 ft-os nevezési díjat a helyszínen tudják fizetni. 

A szervezők ennél nagyobb összegű adomány jellegű nevezési díjat is szívesen fogadnak, hiszen az így befolyó összeg egészét a résztvevő iskoláknak ajánlják fel sportszerek, mozgásfejlesztő játékok vásárlására, ezzel is elősegítve az iskolások mozgáskedvét, sporthoz való kötődésének megalapozását. 

Találkozzunk 2022. Október 14-én a Királyegyházi Cementgyárnál és fussunk együtt a jó ügyért, fussunk együtt a gyerekekért!

Forrás: Lafarge
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában