Hirdetés

2022.11.25. 11:20

Házhoz megy a Mikulás Harkányban

Idén is Házhoz megy a Mikulás Harkányban, emellett programokkal, kézműves vásárral készül a város az idei Adventre. Az ünnepvárás a fürdővárosban jövő szombaton kezdődik.

Sokéves hagyomány Harkányban, hogy házhoz megy a Mikulás a 14 év alatti gyermekekhez. Az önkormányzati és intézményi dolgozók, a polgármester, a képviselő-testület férfi tagjai és a fürdőigazgatók – legalább 15-en – ezúttal is piros palástot öltenek, és krampuszaikkal, segítőikkel december 5-én a késő délutáni órákban személyesen viszik házhoz az általános iskolás korú gyermekeknek a város ajándékát, a mikuláscsomagot.

A Mikulások a járványhelyzet miatt az elmúlt években nem mentek be a házakba, idén viszont aki szeretné, behívhatja a hozzá érkező Télapót, aki szívesen meghallgatja az énekeket, verseket. Meg lehet ölelni, és fotózkodni is lehet vele. A Mikulás azokat a gyerekeket látogatja meg, akik állandó harkányi lakcímmel rendelkeznek. Aki nincs épp otthon, vagy nem szeretne találkozni a nagyszakállúval, tegyen ki a kapura, vagy az ablakba egy kis zsákot, amibe a város Télapói beletehetik a csomagot.

Az önkormányzat idén is támogatja a 70 év felettieket

A városvezetés idén sem feledkezik meg a 70 év felettiekről, a korábbi években megszokott élelmiszercsomagok helyett azonban idén más formában ajándékozzák meg őket, hiszen az önkormányzat ekkora mennyiségben csak piaci áron kap tartós élelmiszereket, a lakosok viszont a rájuk szánt összegből több terméket tudnak vásárolni. Valószínűleg utalvány formájában érkezik az ünnepek előtti támogatás.

December elejére állni fog a város karácsonyfája

Jövő hét második felében állítják fel és díszítik fel a város karácsonyfáját. A körülbelül tizenkét méteres fenyőfát Tóth Kálmán helyi vállalkozó ajánlotta fel, és a Petőfi utcából szállítják a Művelődési Ház előtti térre. Mint Gellén Antal önkormányzati képviselő elmondta, a fát a Harkányi Városgazdálkodási Zrt. munkatársai, valamint Sárosi Mónika és csapata fogják feldíszíteni, ahogyan a korábbi években is.

Műsorral és vásárral készülnek
A harkányi városvezetés idén is szeretnék meghitté és széppé tenni az ünnepvárás időszakát, december 3-tól szombatonként 17 órától szentmisére és gyertyagyújtásra várják a helyieket, illetve a városban vendégeskedőket, amely után programmal várják az érdeklődőket a Kiss József Művelődési Házban. 18 órától 21 óráig minden szombaton kézműves vásár lesz a művelődési ház előtt. December 3-án a mise után a templomban a Szironta Együttes adventi műsorral kedveskedik a jelenlévőknek, majd 19 órától a művelődési házban Laczák Boglárka és Bognár Szabolcs operaénekesek, valamint a Wing Singers Gospel Choir készül adventi koncerttel a résztvevőknek. December 10-én 18 órakor a Voisingers, Advent negyedik szombatján pedig a Vivat Bacchus énekel a közönségnek.
Az adventi program szervezői kézművesek jelentkezését várják a vásárra. Igény szerint faházat is biztosítanak az árusítóknak. Jelentkezni a harkányi Tourinform irodában (a fürdő főbejárata mellett) lehet december 1-ig a [email protected], vagy a +3630/572-7711-es telefonszámon.

Garanciális javításokat végeznek a fürdőben

Mint arról korábban beszámoltunk, november 7-től végzik a Harkányi Gyógyfürdő tavaly átadott Harka Vízivilág részlegének első éves karbantartását. 

A fürdő vezetősége arról tájékoztatott: a kivitelező azokat a garanciális javításokat végzi ezekben a hetekben, amelyek a több mint egy éve üzembe helyezett medencecsarnokban az üzemszerű működés során felmerültek. A karbantartási időszak alatt a fürdő kedvezményesen látogatható. Ez idő alatt megnyitották a látványfürdőt a gyógyfürdő tetőterében, ahol pezsgőmedence, két jakuzzi és lazítómedence szolgálja majd ki a vendégek igényeit. 

Muity György, a Harkányi Gyógyfürdő stratégiai igazgatója elmondta, minden vízleengedéssel, illetve újrafeltöltéssel járó munka után vízmintákat kell venni, amelyet be kell vizsgáltatni, és csak utána tudják fogadni a fürdőzőket. Emiatt valószínűleg a tervezett december elsejei nyitás csúszni fog, de utána ismét minden szolgáltatással elérhető lesz a téli élményfürdő.

A Harka Vízivilágban az újranyitás után idén még két alkalommal – december 10-én és december 30-án – késői nyitvatartással készülnek, amikor is DJ szolgáltatja majd a zenét az éjszakai fürdőzőknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában