Hirdetés

2022.11.24. 00:00

Pályázat: civil szervezetek ötleteit várja a LAFARGE

Környékbeli civil szervezetek számára hirdet pályázatot november közepétől a Királyegyházi Cementgyárat is működtető LAFARGE Cement Magyarország Kft. A Közösségi Érték Programra január 6-ig várja a kezdeményezéseket, amelyet összesen 4 millió forinttal támogat.

 

„A LAFARGE fenntarthatósági pillérének egyik meghatározó eleme a helyi közösségek fejlesztése, életszínvonaluk növelése. Ennek keretében hívtuk életre még 2018-ban a Közösségi Érték Programunkat, amelyre féléves ciklusokban várjuk a helyi civil szervezetek fejlesztő ötleteit. Örömünkre szolgál, hogy az elmúlt négy évben 17 településen több, mint 30 millió forint értékben járulhattunk hozzá az ott élők életszínvonalát emelő több, mint 100 infrastrukturális, illetve a környezetvédelemhez és egészséges életmódhoz kapcsolódó szemléletformáló program megvalósításához” – ismerteti az eddigi pályázati tapasztalatokat Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Összesen 4 millió forint értékű hozzájárulás a projektekhez

A Közösségi Érték Program pályázatra olyan projektötleteket, elképzeléseket vár a LAFARGE, amelyek az oktatás, képességfejlesztés, egészségmegőrzés, helyi közösségek mindennapjaiban fontos szerepet játszó infrastruktúra fejlesztésére, valamint a helyi közösségi élet előmozdítására irányulnak. A bírálat során kiemelten kezelik a környezetvédelmet, a környezettudatos gondolkodást elősegítő kezdeményezéseket.

Az egy-egy projekttel elnyerhető összeg legfeljebb 500 000 forint. A jelen pályázati ciklusban összesen legfeljebb 4 millió forint értékben választanak ki támogatásra jogosult projekteket.

Januárig áll nyitva a pályázati lehetőség a civilek számára

A pályázatra olyan civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, közalapítványok, szövetségek) és szociális szövetkezetek jelentkezhetnek, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek:

  • önkéntes alapon szerveződő,
  • közcélú,
  • nem haszonszerzés céljából alakult nonprofit szervezetek.

Jelentkezhetnek továbbá nonprofit KKV-k és szervezetek konzorciumai is.

További feltétel, hogy a pályázó szervezet bejegyzett székhelye és az általuk tervezett projekt megvalósítási helyszíne is a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya közvetlen vonzáskörzetében legyen. (A pontos településlista a Pályázati felhívásban található.)

A pályázatokat 2023. január 6-ig, a www.palyazat.lafarge.hu oldalon, az online pályázati adatlapot kitöltve lehet benyújtani. A támogatott projekteket jövő január 1. és július 31. között kell majd megvalósítani.

A pályázattal kapcsolatos további részletek a www.palyazat.lafarge.hu oldalon érhetőek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában