Hirdetés

2023.01.30. 09:48

A korábbi évekhez hasonlóan folytatódnak a településfejlesztések Sellyén

A város önkormányzata az előző évek sikeres településfejlesztései után újra több nyertes pályázat megvalósítását indította el az előző év második felében, amelyek 2023-ban már akár kivitelezési szakaszba is érhetnek.

Az egyik ilyen pályázat „Sellye Város Önkormányzatának épületenergetikai korszerűsítése”, amely lassan az előkészítési szakasza végéhez közeledik 
A projekt megvalósításának helyszíne a 12 önkormányzat közös hivatalának és a Sellyei Járási Hivatalnak helyet adó épület. Ez Sellye főutcájának egyik legmeghatározóbb, építészeti értékeket képviselő, helyi védettségű épülete. Éppen ezért a kivitelezők a homlokzatot is érintő munka elvégzése során a ház stílusjegyeinek megtartására is figyelnek. 

A fejlesztés keretein belül homlokzati és födémszigetelés, a lapostető esetében csapadékvíz elleni szigetelés készül, kicserélik továbbá a homlokzati nyílászárókat és bejárati ajtókat is. Mindemellett korszerűsítik a fűtésrendszert, amelynek keretén belül a meglévő radiátorokat is új termosztatikus szelepekkel szerelik fel, valamint új kondenzációs gázkazánok kerülnek a régiek helyére. A jelenlegi ütemezés szerint a kivitelezési munkálatok várhatóan a nyári hónapokban kezdődnek meg. 

Megújul a város főutcája, a Köztársaság tér és a Carolina tér is 
Az „Élhetőbb Települések” felhívás keretein belül több pályázatot is nyert Sellye Város Önkormányzata, amelyek révén folytatódhatnak az előző évek sikeres fejlesztései. Az érintett projektek már megvalósítás alatt állnak, jelenleg az előkészítési/tervezési munkálatok zajlanak. 
A projektek által érintett terület Sellye főutcájának jelentős szakasza: a Mátyás király utca (Közösségi háztól)–Köztársaság tér–Kispark–Batthyány utca, továbbá a Carolina téri játszótér. 

A fejlesztés keretein belül az érintett szakaszokon Sellye utcaképe is megújul (térköves sétány kialakítása, fásítás, füvesítés, virágosítás és utcabútorok kihelyezése), a közbiztonság pedig javul (térfigyelőrendszer telepítése) a tervezett beruházásoknak köszönhetően. 
A pályázatok megvalósítása során teljesen megújul a városközpontban található Kispark a Köztársaság téren, új kandeláberekkel, újonnan kihelyezett padokkal, szemétgyűjtőkkel, továbbá a meglévő szökőkutat is felújítják, átalakítják. 

A főutca jelentős szakaszán több száz méter járdaszakaszt alakítanak megújuló, térköves sétánnyá, amely révén az elmúlt évek sétánykialakításaihoz hasonlóan biztonságosan közlekedhetnek és kényelmesen sétálhatnak az arra járók a fejlesztést követően. 
Az Élhetőbb Települések projektek keretében szintén nagy átalakuláson, fejlesztésen megy át a Carolina téri játszótér, amely teljes egészében átalakul a minden korosztály számára szórakozási lehetőséget nyújtó tematikus játszótér kialakításával. A kivitelezések várhatóan az év második felében és/vagy jövőre zajlanak majd. 
Februárban fesztivált ül a fehér hurka és a pálinka 
Február 11-én 13. alkalommal rendezik meg a Sellye nevéhez köthető Ormánsági Fehérhurka Fesztivált a Kistermelői Piacon. 
Az évről évre növekvő népszerűségnek örvendő eseményre várják az országban kizárólag erre a tájegységre jellemző hagyományos disznótoros különlegesség, a fehér hurka, és persze a disznóvágásokon ugyancsak elengedhetetlen pálinka kedvelőit, illetve a finomságokat egymással versengve elkészítő csapatokat. 
A versenyre a résztvevők reggel 7 órától regisztrálhatnak, ez után vehetik át az alapanyagokat. Az elkészült ételek zsűrizését követően 15.30-kor hirdetik ki a győzteseket. A jó hangulatról a szervezők gondoskodnak, a rendezvény egész ideje alatt büfé is üzemel. 
 

 


 

A település vezetői

Polgármester: Nagy Attila Alpolgármester: Kovácsné Böröcz Anette Képviselők: Balaskovicsné Kiss Adrienn (pénzügyi bizottsági elnök) Bicskei Dezső, tanácsnok Kovács Csaba György (pénzügyi, valamint szociális és egészségügyi bizottsági tag) Szabó Ferencné (pénzügyi, valamint szociális és egészségügyi bizottsági tag) Szecsei Béla (szociális és egészségügyi bizottsági elnök) Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal 7960, Sellye, Dózsa Gy. u. 1. Tel.: 06-73/580-900 E-mail: [email protected] www.sellye.hu A városi rang megszerzése: 1997 Lélekszám: 3050 fő Terület: 2302 hektár

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában