Hirdetés

2023.01.25. 16:38

Milyen módon tágíthatóak a lakberendezési lehetőségek?

Minden egyes helyiségnek megvannak a maga határai. És itt nemcsak a nagyságra gondolunk, hanem a fekvésre, a rendelkezésre álló szabad felületekre is. Igen ám, de azért egy-két trükkös megoldással határozottan sokat javulhat a helyzet.

Fotó: Mobz/ Shutterstock

Alvás vagy tévénézés?

A kényelmes kanapék gyakorlatilag minden egyes nappali elengedhetetlen kellékei. Viszont sokan elkövetik azt a hibát, hogy úgy gondolják: elég, ha jól mutat, mert úgyis csak tévénézéshez, vagy esetleg időközönkénti ücsörgéshez van rá szükség. Hogy ez a mentalitás miért hibás? Azért, mert ha úgy hozza az élet, hogy mégis kellene a fekhely nyújtotta komfort, akkor ennek hiányában borítékolható az álmatlanság, a forgolódás. Ráadásul a délutáni szieszta bárhol lecsaphat, a legtöbbször épp a nappali közepén. Magyarul a kiválasztásnál megéri külön figyelmet szentelni a praktikumra, a maximális kényelemre. Ez nem jelenti azt, hogy az esztétikusság nem lényeges. Az, ez nem vitás. De az elégedettség akkor teljes, ha ez a két terület hiánytalanul kiegészíti egymást.

Amúgy színek tekintetében nincs határ. A 2022-es év sem szűkölködött árnyalatokból, s ez 2023-ban sincsen másképpen. Ugyanakkor, ha tudható, hogy a nappali központi helyszín, ahol a vendégeken túl a család apraja-nagyja is összegyűlik, akkor a könnyű tisztíthatóság, és a koszfogó szín kombinációja megfizethetetlen előny. Mert hát a fránya szószoknak és egyéb ételeknek szokásuk csak úgy lepottyanni épp a kanapé közepére.

Hogyan válhat izgalmasabbá, ami látszólag egyhangú?

A nappali falak olyan találmányok, amiknek a közbenjárásával a legtöbb helyiség varázslatos módon feldobható. A bevetésük aprócska lakberendezési fortély, ami óriási végeredménnyel jár.

Mi lesz a rendes falakkal?

Nem maradhatnak csupaszon, ebben megegyezhetünk. Még akkor sem, ha a lakás egésze minimalista stílust követ. A fali dekorációk kifejezetten sokszínűek, és nemcsak árnyalati értelemben. A letisztult, visszafogott variációk bárhol jól mutatnak, de természetesen akadnak határozottan extravagáns alternatívák is, szigorúan bevállalósoknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában