Hirdetés

2023.03.27. 10:21

Tavaszváró tavaszköszöntő lett idén a terehegyi rendezvény

Szombaton immár hetedik alkalommal rendezték meg a terehegyi Tavaszköszöntő Ünnepet Harkányban. A hagyományos szezonnyitónak is számító program a rossz idő ellenére sokakat vonzott a faluház előtti térre.

PR-cikk

 Az egyébként legtöbbször valóban szép tavaszias időben megtartott Tavaszköszöntő ezúttal inkább tavaszváró rendezvény lett, ugyanis borús égbolt és gyakori eső jellemezte a szombati nap időjárását. A látogatók a sátorba és a faluházba húzódtak, ahol viszont a színpadi műsor kárpótolta őket.

 

 

Körülbelül háromszáz lángost sütöttek 
A kora délután kezdődött programon a gyerekeket légvárral és kézműves-foglalkozásokkal várták, ezen kívül az arcfestők is szebbnél szebb képeket festettek a kicsikre. A rendezvény résztvevőit a harkányi Kitaibel Pál Általános Iskola Szülői Szervezetének tagjai lángossal és forró teával várták, s mint elmondták, 35 kiló lisztből mintegy háromszáz lángost sütöttek a program ideje alatt. A becsületkasszából és a tombolából összegyűlt bevételből ezúttal őket támogatta. 
Helyi kulturális csoportok műsora szórakoztatott 
A színpadon mindeközben műsort adott a Harkányi Hagyományőrző Csoport, a Harka Dalkör, a Der Harkanyer Singvögel Chor, a Horvát Kórus, és a Harka Néptáncegyüttes, amely után Gitta Gábor szervező, majd Baksai Endre Tamás polgármester mondott köszöntőt. 

– Igazán nagy öröm számomra, hogy a rossz idő ellenére is ilyen sokan eljöttek, és megtiszteltek bennünket azzal, részt vesznek a Tavaszköszöntő Ünnepségen. Már komoly múltra tekint vissza a Gitta Gábor által megálmodott rendezvény. Az elmúlt években jóval szerencsésebbek voltunk az időjárással, többnyire szép volt az időjárás, de reméljük, hogy annál nagyobb szeretettel fogadják a műsorokat – mondta a városvezető, majd mindenkinek kellemes szórakozást kívánt a programokhoz. 
Ezután a harkányi óvodások léptek színpadra, majd a Harkány Big Band zenélt a közönségnek. A tombolasorsolás után Rudán Joe Akusztik koncertje, a Csak Apa Kedvéért zenekar és a Nihil Chips zenekar koncertje szórakoztatta a jelenlévőket. 

 

Mindig jótékonysági céllal rendezik meg a programot 
A Tavaszköszöntő programot 2015-ben a terehegyi játszótér akkori felújítása (és bekerítése) hívta életre. A munkálatokat a helyiek társadalmi munkában végezték, nagyon sok önkéntes segítségével és önkormányzati támogatással lettek biztonságosabbak és szebbek a játékok. A megújult tér átadójára szervezték először a Tavaszköszöntő Ünnepet, melynek közreműködőit, fellépőit egy tál étellel kínálták. Az első évben már 200 főre főztek, és félszáz kitelepülő árus volt. A következő évtől mindig valamely szervezetnek ajánlották a tombolából befolyt bevételt, melyre az ajándékokat maguk az árusító kézművesek biztosították. A fellépők sora az évek során folyamatosan emelkedett, és a résztvevők száma is jól mutatta, hogy a harkányiak és a környékbeli teleüléseken élők számára is az egyik legkedveltebb programmá vált, 2019-ben már ezer adagnyi étel főtt a bogrács­ban. 
 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában