Hirdetés

2023.05.19. 08:35

Amina Mecsekpölöskétől Milánóig küzdötte magát

Óriási eredménnyel tért haza Dicső Amina mecsekpölöskei sportoló Olaszországból, a WFC által rendezett K-1 világbajnokságról. Elit kategóriában második helyezést ért el.

PR-cikk

Már a vb-n való részvétel is óriási eredmény, a 2. hely igazi dicsőség

A WFC (World Fighters Corporation, Független Harcosok Szövetsége) április 30-án rendezte meg Cornaredo városában (Milánótól 25 km-re) a WBFC full contact világbajnokságot, melyen való részvételre egy idén megszerzett magyar bajnoki címmel a 13 éves Dicső Amina is jogosultságot szerzett, és ezüstérmet nyert. 

– Az országos bajnokság és a vb időpontja között csak két hét felkészülési időm volt, így az edzőmmel heti 4 edzésről 6-7-re váltottunk. A kondíció megszerzése, a gyorsítások, pontosítások mellett nagy hangsúlyt fektettünk a mentális felkészülésre is. A felkészítés során edzőm mellett segítségemre volt édesanyám is, Kovács Nóra, aki régen szintén versenyszerűen űzte a kick-box sportágat Major Zoltán komlói mester kezei alatt – mondta Amina. 

A világbajnokságon 9 tatamin 15 ország több mint 700 versenyzője vett részt különböző szabályrendszerekben. Az egyes kor- és súlycsoportokban az addig lejátszott meccsek száma alapján két kategóriába osztották a résztvevőket. Amina +55 kg-os súlycsoportban K-1 light szabályrendszerben, Elit kategóriában indult, és az előkelő második helyezést érte el, büszkeséget szerezve ezzel családjának, ismerőseinek és természetesen a szülőfalujának, Mecsekpölöskének. 

Halmozzák a sikereket a versenyeken a fiatal mecsekpölöskei sportolók

Dicső Amina több mint két éve űzi ezt a sportot, a C.H.K. Se K-1 Fight Club Komló színeiben Vén Zoltán 1 danos ökölvívó és kick-boksz mesteredző mellett, s ezalatt a rövid idő alatt is számos sikert tudhat maga mögött. 2022 áprilisában az országos bajnokságon (Baján) első helyezett lett K-1 light szabályrendszerben, +47 kg-os súlycsoportban, gyermekkorosztályban. 2022 májusában a Pécsett megrendezett Heckenberger Iván Emlékversenyen első helyezést ért el szintén K-1 light szabályrendszerben. 2022 júniusában megnyerte a Baján megrendezett Európa-kupát +47 kg-os súlycsoportban.

2022 októberében a Magyar Kupán már kadét kategóriában +55 kg-os súlycsoportban harmadik helyezést ért el. 2023 februárjában a Heckenberger Iván Emlékversenyen első lett, 2023 áprilisában a Baján megtartott országos bajnokságon a dobogó legfelső fokára állhatott +55 kg-os kadét súly- és korcsoportban. A szintén helybeli, 13 éves Kovács Krisztián is a C.H.K. Se K-1 Fight Club Komló színeiben edz, Vén Zoltán mesteredző kezei között, és ő is szép eredményekkel gazdagodott az elmúlt két és fél évben, amióta kick-boxra jár. 2021-ben magyar bajnoki címet szerzett, utána többször állhatott dobogóra. 

Dicső Amina, Kovács Krisztián

Átköltözik a könyvtár a hivatal épületébe

Nagy Tibor polgármester bízik benne, hogy a kormány által kínált pályázati lehetőségekkel továbbra is élni tudnak, és Nagy Csaba ország­gyűlési képviselő támogatását a jövőben is élvezheti a falu, hiszen annak ellenére, hogy a képviselő körzetébe tartozó 174 település tartozik, az elmúlt években érezhető volt a kormány, illetve a képviselő támogatása Mecsekpölöskén. 

A művelődési ház felújítását még elődje koordinálta le, annak átadójára még az idén sort kerítenek. Ezen kívül a Leader program keretében nyert az önkormányzat támogatást a könyvtár felújítására. A könyvtárat az iskolaépületből költöztetik át a hivatal egyik helyiségébe, ahol önerőből ifjúsági klubhelyiséggé fejlesztik tovább a termet. A meglévő kamerarendszer korszerűsítésére, valamint bővítésére is pályáztak, bíznak a pozitív elbírálásban. 

A további tervekről a községvezető elmondta, a tóhoz vezető 200 méteres kavicsos útszakasz aszfaltozására, a focipálya rekortán borítására, valamint csapadékvíz-elvezető árkok felújítására, rendezésére szeretnének a későbbiekben támogatást nyerni, de folyamatosan figyelik az egyéb pályázati lehetőségeket is. 

A település vezetői

A község korábbi polgármestere Papp István (1978. óta képviselő, 2010-től polgármester) nyugdíjba vonult. Munkája során számos sikeres beruházást valósított meg, pályázati támogatásokat nyert az önkormányzat, mellyel fejlődhetett a település. Vezetése alatt megújult az orvosi rendelő, új falubuszt vásárolt a település, járdaszakaszok épültek, felújították a templomot, bővítették a kamerarendszert, buszmegállókat építettek és megújult a művelődési ház is. A munkáját Nagy Tibor, a korábbi alpolgármester folytatja, akinek április 16-án időközi választáson szavazott bizalmat a település lakossága. Az alpolgármester Bóna Gáborné lett, a képviselő-testület további tagjai: Kovács Sándor, Pető Anikó és Selymes Tímea. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában