Hirdetés

2023.06.06. 11:59

Fontos álláskeresői szempontok az állásoldalak kapcsán

Álláskeresőként rendkívül fontos, hogy a minőségi pályázati anyag elkészítése, illetve a megfelelő álláskeresési taktika kialakítása mellett, azt a platformot is helyesen válasszuk meg, ahol a munkák között böngészünk. Ennek kapcsán sokan egyértelműen az állásoldalak mellett teszik le a voksukat, így a következőkben az AllasOrias.hu példáján keresztül bemutatjuk, hogy milyen tényezőket vegyünk figyelembe ezen platform megválasztásakor.

Megbízhatóság

Sajnos manapság számos helyen elszaporodtak a hamis álláshirdetések, amikben a leírtak köszönőviszonyban sincsennek a valósággal. Az ilyen hirdetéseket több aggasztó jelből is felismerhetjük: a hiányos szerkezet, a rendezlen külalak, a helyesírási hibák tömkelege, a professzionális e-mail cím hiánya, vagy egy bizonyos regisztrációs díj befizetésére irányuló követelmény mind-mind arra utalhat, hogy kamu hirdetéssel állunk szemben. Egy hiteles állásportál felületein azonban ezeknek nyoma sincs, az AllasOrias.hu-n például a felhasználók egytől egyik valós, hasonló struktúrában íródott lehetőségek közül válogathatnak, illetve pályázhatnak azokra – mindezt természetesen teljesen ingyen.

Széleskörű választék

Ugyancsak fontos szempont egy állásportál kapcsán, hogy a kínálata révén mennyire érezhetjük megszólítva magunkat, mennyire változatosak a rajta megjelenő álláslehetőségek. Az AllasOrias.hu például ebben a tekintetben is jól áll, hisz betanított fizikai munkák, szakmunkák, irodai adminisztrációs pozíciók, diplomát igénylő pénzügyi, mérnöki, informatikai és egyéb lehetőségek egyaránt előszoktak itt fordulni. Emellett pedig a tapasztalat tekintetében is változatos a kínálat, vagyis a pályakezdők és a már tapasztalt munkavállalók is jó esélyekkel böngészhetnek a nyitott pozíciók között. A vidéki városok is számos munkalehetőséggel rendelkeznek, Pécs állás palettája a linken megtekinthető.

Segítő funkciók, megoldások

Nem mellékes mindezen kívül az sem, hogy az adott oldal milyen funkciókkal, megoldásokkal igyekszik fokozni a felhasználói élményt, és növelni az álláskeresés hatékonyságát. Az AllasOrias.hu példájánál maradva, a portálon van lehetőség a feltöltött adatokból önéletrajzot generálni, továbbá fel lehet iratkozni állásértesítőre, aminek révén azonnal értesülhetünk a minket érdeklő új nyitott pozíciókról. Feltölthetünk továbbá videós bemutatkozó anyagot, ami kiválóan kiegészítheti a pályázatunkat, és javíthatja az elhelyezkedési esélyeinket. Mindemellett pedig az állások közötti böngészést is rugalmasan megoldhatjuk, hisz az AllasOrias.hu lehetőségei akár az oldal mobil applikációján keresztül is elérhetőek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában