Hirdetés

2023.06.28. 09:43

Lezárult a pellérdi iskola közel 800 millió forintos bővítési programja

PR cikk

Új szaktantermekkel, tantermekkel, konyhával, ebédlővel és kisegítő helyiségekkel bővült a Pellérdi Általános Iskola az EFOP-4.1.2-17-2017-00022 sz. komplex bővítési program keretében.

„ A Pécsi Tankerületi Központ az EFOP-4.1.2-17-2017-00022 azonosítószámú projektben új szaktantermekkel, tantermekkel, konyhával, ebédlővel és kisegítő helyiségekkel bővítette a Pellérdi Általános Iskolát.”

 

A Pécsi Tankerületi Központ az, „Iskola 2020” Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében” című felhívásra benyújtott pályázatával 547,39 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Pellérdi Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére. A projekt megvalósításához Magyarország Kormánya 248,84 millió forint többletforrást biztosított, így összességében 796,24 millió forintból fejlesztettük az iskolát.

A beruházás során kiemelt szempont volt a modern, a 21. század követelményeinek megfelelő köznevelési infrastruktúra biztosítása, amely által minőségi oktatásban, értékközvetítő, támogató nevelésben részesülhetnek a tanulók. A megfelelő infrastrukturális háttér kialakítása hozzájárult, hogy a pellérdi iskolában csökkenjen a tanulói lemorzsolódás, a végzettség nélküli iskolaelhagyók száma. Az iskolák fejlesztése kiemelten fontos annak érdekében, hogy minden intézményben a helyi igényekhez igazodva az iskolai nevelés-oktatás alapfeladatainak ellátását támogató környezet biztosított legyen.

A beruházás során a meglévő iskolaépülethez egy új épületszárnyat építettünk.

Ez ad helyet a megépített két szaktanteremnek, négy tanteremnek, szertáraknak, fejlesztő szobának, tanárinak, tankonyhának, valamint nem utolsó sorban egy új melegítőkonyhának és étkezőnek, amely immáron biztosítani tudja a diákok helyben történő étkeztetését. A megépült iskolaszárny, 1054 m2.

A projektben hangsúlyt kapott a meglévő iskolaépület felújítása is, a felújítással érintett alapterület közel 1650 m2. Új akusztikai burkolatokkal láttuk el az emeleti folyósót, korszerű világítótesteket helyeztünk fel, illetve felújítottuk a tornaterem burkolatát.

Az épület felújítása mellett az iskolaudvar megújítása is célkitűzésként szerepelt, ennek során új térburkolatot fektettünk le, új gazdasági udvart alakítottunk ki, illetve zöldfelületképzés történt.

Végül, de nem utolsó sorban, jelentős mennyiségű eszközt is beszereztünk. Ennek során elsősorban a tanulók életkori sajátosságaihoz igazodó iskolabútorokat, kültéri bútorokat és játszóeszközöket, mai kor elvárásaihoz igazodóan, interaktív okosmegjelenítőket vásároltunk meg. Mindezeken felül jelentős mennyiségű sporteszközt is beszereztünk.

Kiemelendő, hogy a projektben kettő iskolabuszt is beszereztünk, hogy a diákok számára minden tárgyi feltétel adott legyen a megfelelő színvonalú iskolakezdéshez.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában