szponzorált tartalom

2019.03.18. 17:36

A Hungária Takarék a magyar vidék bankja

Bizalom. Ez a neve annak az árucikknek, mellyel a Hungária Takarék naponta kereskedik. Méghozzá sikerrel, ezt mutatja az az elismerés, mely a bonyhádi székhelyű pénzintézetet, a magyar vidék bankját övezi. Gáspár Csaba ügyvezető igazgató a részletekbe engedett betekintést a vele készített beszélgetésben.

Egy bank esetében szinte mindenkit az érdekel elsősorban, hogy milyen biztonságban van a pénze. A tények azt mutatják, hogy a Hungária Takaréknál a nagy biztonság garantált. A Tolna, Baranya és Fejér megyékben működő takarék kétszázhúsz munkatársa foglalkozik több mint ötvenötezer ügyfél százmilliárd forintot meghaladó vagyonával. A működés stabilitását nemcsak a több mint nyolcmilliárd forint saját tőke, hanem a minden esetben felelősségteljes munka és a megújult takarékszövetkezeti integráció szakmai háttere, méretéből eredő biztonsága is szavatolja. Ezeknek a tényezőknek is köszönhető, hogy a Hungária Takarék az ország egyik legbiztonságosabb és legjobban működő vidéki pénzintézete.

Gáspár Csaba azt is hangsúlyozta: a harminchét fiók közül idén egy sem zár be, mivel a működés ésszerű keretek között zajlik. Arra pedig külön ügyelnek, hogy a vidéki pénzkiadó ATM automatákat mind megőrizzék. A tervek szerint halad a fiókok felújítása, idén a bonyhádi, nagydorogi és sióagárdi épület kap új köntöst és fogadja még komfortosabb körülmények között az ügyfeleket.

A Hungária Takarék a jogelődöt tekintve egészen pontosan hatvanhárom éves múltra tekinthet vissza. A múltból eredeztethető a jelenben is vallott és gyakorolt küldetés: a vidék szolgálata, a vidékfejlesztés fogalom valós tartalommal történő megtöltése. Ebben a misszióban a takarék legfontosabb partnereiként kezeli a vidéki lakosság minden szegmensét, a mezőgazdasági termelőket, a kisvállalkozókat és az önkormányzatokat. Utóbbi kategóriát tekintve sokatmondó, hogy a jelenlegi helyzet szerint nyolcvan települési önkormányzat bízta pénzügyeit a Hungária Takarékra.

A tavalyi teljesítményt összegezve Gáspár Csaba először is arra mutatott rá, hogy a takarék kétszázhúsz fős szakmai stábja kiemelkedő szakmai és társadalmi értéket képvisel a régióban. A pénzintézet hatvanhárom éves fejlődési pályája töretlen, máig eredményes. S ami ugyanilyen fontos: sikerült megőrizni a vidék tartalommal bíró szolgálatának alapítói küldetését.

Kiaknázni üzletileg a paksi fejlesztési övezetet

Gáspár Csaba felsorolta az elkövetkező időszakra vonatkozó célkitűzéseket is. A tervek között szerepel a termékek számának csökkentése, tekintettel arra, hogy jelenleg mintegy ezerkétszáz betét és hitel létezik összesen. Itt új központ konstrukciókra van szükség. Törekedni kell az azonnali, akár öt másodperc alatt teljesülő fizetési rendszer bevezetésére. A digitális felületek megújulását, mobil bővítését a változó világ követeli ki, ezt példázza, hogy idén már új honlapja van a Hungária Takaréknak. S végül, de egyáltalán nem utolsósorban: a pénzintézet magától értetődően törekedni fog a paksi fejlesztési övezet üzleti kiaknázására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában