pr-cikk

2021.02.25. 00:00

A közösség érdekében fejlesztenek Szentlőrincen

A lassan egy éve húzódó vírushelyzet sajnos az élet minden területére hatással van. Korlátozva éljük a mindennapokat saját magunk és környezetünk biztonsága érdekében. Ám Szentlőrincen mindent megtesznek a közösség érdekében, bevezették az online programokat.

– Mindenki számára hiányzik a közösségi élet, a színes rendezvények, hogy a mindennapi rutinszerű életvitelünk után kikapcsolódjunk, szórakozzunk. Nem egyszerű fizikai kontaktus nélkül rendezvényt, eseményt szervezni, de fontos feladatnak érezzük, hogy megoldást találjunk erre a problémára. A veszélyhelyzettel egy időben Szentlőrinc Város Önkormányzata is bevezette az online programokat, ezáltal is megmozgatva a közösséget, kissé kizökkentve a lakosságot a bezártság érzéséből – mondta Koltai Péter polgármester.

Több rajzversenyt is szerveztek óvodások, iskolások részére az éppen aktuális témákban. A két legsikeresebb online esemény a halloween és a karácsonyi rendezvény volt az elmúlt évben, több mint 200 gyönyörű rajzzal és festménnyel. A díjazottak részére az oklevelek mellett tekintélyes mennyiségű fejlesztő játékot vásároltak, a különböző korcsoportoknak megfelelően.

A 2021-es évben már január elején meghirdetésre került egy online jelmezverseny. Itt kortól, nemtől függetlenül várták a jelentkezők jelmezes fotóit. A beküldési határidő napjára közel 70 résztvevőt zsűrizett le a négytagú bíráló bizottság. A díjazás gyermek és felnőtt, egyéni és csoportos kategóriában külön-külön történt. Mind a kicsik, mind a felnőttek, az iskolai osztály szép ajándékokat vehettek át, természetesen a vírushelyzet szabályait betartva.

– A következő jelentős esemény a húsvét, melyre már megvannak az újabb ötleteink arra az esetre is, ha konkrét, jelenléti rendezvényt nem is tarthatunk továbbra sem. Legfontosabb az egészség, de ne felejtsük el egymást ezekben a nehezebb időkben sem – fogalmazott az online programok népszerűsége kapcsán Kovács Krisztina alpolgármester.

Online térben a kultúra és indul a Kastélypark projekt

A járványhelyzet viszontagságai ellenére a Szentlőrinci Városi Könyvtárban is zajlik az élet. A virtuális térbe ültették a kultúrát, új könyvtári szolgáltatások bevezetésével segítik az olvasást kedvelőkben a pandémia által okozott űr kitöltését. Ilyenek a könyvtárposta szolgáltatás, a Szabadkönyvtár, az Ifjúsági irodalmi kvíz, a Nagyjaink emlékére, a Valentin-napi „Vakrandi egy könyvvel”, vagy a nebuló olvasóklub – tudtuk meg Szilovics Szilvia könyvtárvezetőtől.

Március 3-án pedig kezdődnek az Interreg pályázatból megvalósuló „Kastélypark” projekt munkálatai. A város vezetői szeretnék, ha a fejlesztésekkel tovább tudnák erősíteni központi szerepüket és ezzel kedvező hatással tudnak lenni a környező településekre illetve előnyösen befolyásolni az ott élő emberek életminőségét is.

Újabb beruházások indulnak el

Az elmúlt hónapokban is töretlen lendülettel folytak a fejlesztési előkészületek, tárgyalások a településen. Február 12-én a Liszt Ferenc úti óvoda bővítésénél történt meg az ünnepélyes alapkőletétel, a közel 400 millió forint értékű beruházás, kivitelezés megkezdődhet.

Tegnap ismét ünnepélyes alapkőletételre került sor a Szentlőrinc Iparterület című pályázat kapcsán, melynek keretében 250 millió forintból két iparcsarnok épül a város északi részén. Nagy Csaba országgyűlési képviselő és Koltai Péter polgármester egyaránt kiemelkedően fontos első lépésnek nevezete a csarnokok építését, egy nagyobb iparterület kialakításához, ugyanis fontos, hogy a szentlőrinciek és a környező településen élők helyben kapjanak munkalehetőséget.

Az összeállítás

a Szentlőrinci Önkormányzat

támogatásával készült.

Összeállította: Tóth Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában