szponzorált tartalom

2020.12.19. 08:00

A laptopok megváltozott jelentőséggel bírnak napjainkban!

Az asztali gépek és a laptopok lassan évtizedek óta elmaradhatatlan elemei mindennapjainknak. Sokan irodai körülmények között végzik teendőiket, de a mobilitást lehetővé tevő laptopok is nélkülözhetetlenek elfoglaltságaink során.

Az ünnepekhez közeledve egyre többen érdeklődnek az ilyen készülékek és kiegészítőik iránt, hiszen ajándékba is remek választásnak bizonyulnak. Nem ez az egyetlen ok azonban, amiért a laptopok megváltozott jelentőséggel bírnak napjainkban.

Digitális oktatás – szükségmegoldás vagy praktikus döntés?

Az online oktatás nem újszerű dolog, hiszen számos olyan tanfolyammal találkozhattunk már korábban is, melyek a távolság miatt az interneten keresztül oldhatóak meg leginkább. Napjainkban azonban egészen más értelmet nyert a digitális oktatás, hiszen világszerte nagyon sok diák életének részét képezi. Ugyan egy tablet vagy okostelefon is alkalmas lehet erre a célra, de leginkább a laptopok bírnak jelentőséggel a téma kapcsán. Nem véletlen, hogy az egyszerű, megfizethető, de ugyanakkor megbízható készülékek iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik.

A jelenleg világszerte szükségmegoldásként alkalmazott módszerről gyakran kiderül, hogy talán az oktatás egy újszerű módszerét rejtheti magában, s ez a jövőre vonatkozóan korszerű tendenciákat vetíthet előre. Ami azonban nélkülözhetetlen ehhez, az az internetkapcsolat és a megbízhatóan használható laptop. A karácsony közeledtével sokan elgondolkodnak azon, hogy középiskolás, vagy éppen a felsőoktatásban részt vevő gyermek számára új készülékkel kedveskednek. De mégis milyen típus mellett érdemes letenni a voksot? Fontos a márka, vagy inkább a tényleges technikai paramétereket helyezzük fókuszba?

Mobilitás home office kapcsán is

Ezekkel a kérdésekkel sokan szembesülnek. A képernyőméret egyet jelent a laptop méretével, s sokszor annak súlya is ezek függvényében változik. Nem véletlen, hogy a notebook-ok kisebb méretük miatt a mobilitást keresők számára igen keresettek. Más a helyzet azonban akkor, ha csak otthon szeretnénk használni a készüléket. Ilyenkor a kényelem is fókuszba kerül, pláne a home office kapcsán.

Nem mindegy, mire szeretnéd használni!

Igen, ez a másik terület, amely kiemelt figyelmet érdemel napjainkban. Kiderült, ahol meg akarják oldani, és lehetséges is, ott ténylegesen megvalósítható az otthonról történő munkavégzés. Természetesen ez munkakör függvénye is, hiszen számos területen lehetetlen kivitelezni. A laptop-piac szempontjából azonban most azok számítanak különösen célcsoportnak, akiknek munkájához nélkülözhetetlen az eszköz.

Míg a gyermekek, főiskolások számára az egyszerűbb készülékek is elegendőnek bizonyulnak, addig a grafikai, tervezéssel összefüggő, vagy fotós, videós feladatokhoz már komolyabb gépre van szükség. Vannak, akik az asztali gépekre esküsznek, ezek ugyanis tetszés szerint fejleszthetőek. Mások a prémium kategóriás üzleti laptopok között nézelődnek, melyek egyfajta prestige értéket is hordoznak magukban egy-egy megbeszélésen, üzleti találkozón.

A mobilitást biztosító eszközök közötti választáskor azonban a megbízhatóság minden esetben kiemelt jelentőséggel bír. Érdemes az árakon túl azt is fókuszba helyezni, hogy mire szeretnénk majd használni a készüléket, s ahhoz milyen tudással bíró eszköz szükséges. Míg az oktatásban vagy az alapvető irodai feladatok ellátásában a hagyományos, akár már 200 ezer forint alatt elérhető készülékek is ideálisnak bizonyulnak, addig a komolyabb videókártyát, processzort igénylő teendőkhöz a magasabb árkategóriából érdemes nézelődni. Ugyan a gamer laptopok is széles választékban megtalálhatóak a piacon, de ha spórolni szeretnénk, akkor hasznosabb lehet inkább az asztali gamer gépek között körülnézni.

Használd ki az online vásárlás előnyeit!

A laptopok megváltozott jelentőséggel bírnak mindennapjainkban, s egyre nagyobb szerep jut azok megbízhatóságának. Gyakran a hétköznapi feladatok ellátása, a kapcsolattartás múlnak azon, hogy milyen eszközre esett a választás. A karácsonyhoz közeledve érdemes kihasználni az akciós ajánlatokat, melyek között minden árkategóriából megtalálhatóak kedvezményes lehetőségek.

Az online vásárlás az aktuális helyzetben minden korábbinál népszerűbb. A megfelelő webáruház segítségével gyorsan megérkezik a megadott címre a kiszemelt készülék, így otthonod biztonságos kényelmét sem kell elhagynod. Szerezd be az akár karácsonyi ajándékként szánt laptopot ilyen módon, és felejtsd el a bevásárlóközpontokban uralkodó tömeget! Ha egyszerű felhasználói felülettel bíró webshop mellett döntesz, könnyedén szűrhetsz árkategória, márka vagy a hardver elemek paraméterei szerint is a laptopok kínálatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában