szponzorált tartalom

2019.05.29. 13:21

A legnépszerűbb legjobbak a TOP 100 magyar bor magazinban

Az ősszel ismét megjelenik TOP 100 magyar bor magazin, amely évek óta piacvezető, egyben mértékadó forrás a hazai borászok és borfogyasztók számára is.

Forrás: TOP100 borkóstoló

Fotó: Móricz-Sabján Simon

A magazin az elmúlt évihez hasonlóan a VG-kiadványok sorozat részeként, a Világgazdaság című üzleti napilap szerkesztésében kerül az újságossatandokra. A 2019-es TOP 100 magyar bor a tavaly újdonságként megjelent és bevált koncepció alapján a piacon már bizonyított, mindenki számára elérhető tételek között állít fel rangsort. A nemzetközi borpiaci trendeket legjobban ismerő Fiáth Attila által vezetett zsűriben nemzetközi borakadémikusok és a fogyasztókkal napi kapcsolatot tartó sommelier-k a borversenyek sablonjaitól eltérő módon értékelik a tételeket.

A TOP 100 magyar bor ezért jól elkülönül a piacon megjelenő – a százas rangsor ötletét átvevő – egyéb kiadványoktól, a fogyasztói megközelítés ugyanis példa nélküli. A TOP 100 magyar bor listája megfelel annak a kritériumnak, hogy „egy kiadványnak akkor van értelme, ha támpontot ad a fogyasztónak”, hiszen segít az elérhető borkínálatból való választáshoz. Mi pedig, a magazin készítőiként a fogyasztóktól kapunk segítséget, mert az ő vásárlásaik egyben szavazatok – a hangsúlyozottan a magas minőséget képviselő kategóriában –, amelyek megmutatják, ők mit várnak el a magyar boroktól, és azt is, hogy ezeknek az elvárásoknak mely borászok és borászatok felelnek meg a leginkább.

A szakértő zsűri által összeállított lista – amely mindig a legnagyobb izgalmakat kelti –, és a borleírások mellett a magazin cikkei a palackokban rejlő varázslat hátterét, a magyar borászat legfontosabb kérdéseit, borászokat, pincészeteket, legújabb piaci és fogyasztói trendeket és a borászati szabályozás aktualitásait is bemutatják. A tavaly több cikkben is „körbejárt” Balaton borrégió után a TOP 100 magyar bor idén más tájegységre vezeti el az olvasókat, bemutatva az ott működő borászok törekvéseit. Idén sem vesszük le a borrégiós szemüveget, a hazai borászat kérdéseit azon keresztül vizsgáljuk. Újfent nagy hangsúlyt kap a kiadványban a gasztronómia.

A TOP 100 magyar bor listáját lapozó, cikkeit és fotóit böngésző olvasó biztos lehet abban, hogy közelebb kerül a hazai borkultúrához, a borászok és a borászati szabályozást készítők gondolkodásához. Ha pedig a magazinban rangsorolt tételekből választanak – amit jó szívvel ajánlunk –, akkor valóban be is tudják szerezni azokat, és olyan élményekben lesz részük, amelyek birtokában még inkább a hazai termőtájak, a magyar bor elkötelezetteivé válnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában