szponzorált tartalom

2019.04.11. 14:41

Attól, hogy nem személyesen vásárolunk, még szerethetjük a kosár tartalmát

Április 5-től Pécsen és környékén is házhoz szállít a Tesco. A szolgáltatás helyi indulásáról László Gyulát, a Makay úti áruház vezetőjét kérdeztük.

Pontosan mely településeken érhető el az online bevásárlás?

Pécsen túl a régióban Pécsváradra, Szentlőrincre, Komlóra, Bogádra, Gyódra, Nagykozárra, Pellérdre, Mecsekpölöskére, Cserkútra, Apátvarasdra, Kozármislenyre, Csonkamindszentre, Kacsótára és Hosszúhetényre szállítjuk ki a megrendeléseket.

Ez sok-sok ezer háztartást érint...

Valóban, országosan eddig nagyjából 1,5 millió háztartás számára volt elérhető a Tesco Online Bevásárlása, Pécs és környékének bekapcsolásával ez a szám további 50 ezerrel nőtt. A megrendeléseket innen, a pécsi Makay István úti áruházból fogjuk teljesíteni. Áruházvezetőként külön büszkeség, hogy a vásárlóink körét tovább bővíthetjük, illetve, hogy 22 fővel nő a munkatársaim száma.

Említette, hogy a pécsi Makay István úti áruház szolgálja majd ki a megrendeléseket. Mit jelent ez pontosan? Hogyan zajlik az online bevásárlás?

A nem elhanyagolható kényelmi faktortól mellett nem sokban különbözik attól, mintha bármelyikünk személyesen intézné a saját bevásárlását. A bevasarlas.tesco.hu oldalon, vagy a mobiltelefonos applikáción keresztül leadott rendeléseket az áruházban a bevásárló asszisztens kollégák készítik össze. Feladatuk, hogy úgy válogassanak az áruház polcairól, mintha csak saját maguknak vásárolnának. Amennyiben valamilyen termék az adott pillanatban épp nem elérhető az áruházban, az asszisztensek helyettesítő terméket választanak. Gyakorlatilag úgy, ahogyan mi magunk is tennénk a saját bevásárlásaink során. A bevásárlásokat ezután a vásárlók által megjelölt idősávban szállítjuk házhoz. Érdekesség, hogy ez akár 3 hétre előre is leadható, illetve reggel 8 és este 10 óra közötti kiszállítással kérhető.

Bármit kiszállítanak?

Nevetni fog, de igen. A Tesco 2013-ban indította el az online bevásárlás szolgáltatását, így nagyon izgalmas statisztikák vannak arról, mit szeretnek rendelni a vásárlóink. Általában teljes bevásárlásokat kérnek alapélelmiszerektől kezdve, mint a tej, kenyér, tészták, a fűszereken át a háztartási termékekig mindenfélét. Jellemző, hogy a nagyobb, nehezebb élelmiszerekből többet is rendelnek, mint az ásványvíz, tej, kristálycukor, hiszen így elkerülhető a cipekedés. De volt olyan vevő is, aki csupán 5 darab Túró Rudit rendelt. Természetesen a kollégáim azt a rendelést is kiszállították. Ahány ember, annyiféle kosár, legyen az kézzel fogható, vagy épp virtuális.

Mi történik akkor, ha az online rendelt termék nincs készleten?

Ebben az esetben az asszisztens kollégák helyettesítő terméket választanak, amely árban és minőségben is a lehető legközelebb áll az eredetileg rendeltekhez. Kiszállításkor a kollégám jelzi, ha valamiből helyettesítő terméket hozott, a vásárló pedig eldöntheti, kéri-e vagy sem.

Nem félnek attól, hogy az online felületeiken elvesztik a személyes kapcsolatot a vásárlóikkal?

Nem. Az embereknek továbbra is fontos a személyes kapcsolat. Nap, mint nap sok ismerős és visszatérő vásárlóval találkozunk. Én inkább kiegészítésként, új lehetőségként tekintek az online bevásárlásra a régióban. A Tesco fejlesztéseinek, mint az online bevásárlás, a telefonos applikációk, az önkiszolgáló pénztár, a Scan&Shop és a Click&Collect szolgáltatásoknak is inkább az a célja, hogy minden nappal többet nyújthassunk a vásárlóinknak.

Ha már személyesség és házhozszállítás, a Tesco mennyire van otthon Pécs életében?

Számunkra fontosak a helyi közösségek, ahol a vásárlóink és a munkatársaink élnek. Éppen ezért számos módon próbáljuk segíteni őket. Az áruházlánc „Ön választ, mi segítünk” programjának nemrég zárult fordulójában például 10 Baranya megyei pályázó nyert támogatást közösségépítő, környezetszépítő, fejlesztő, vagy felzárkóztató projektjeik megvalósítására.

Emellett büszke vagyok arra is, hogy Pécsett minden áruházunkban működik a Tesco élelmiszermentő programja, nálunk 2014 szeptember 29-én indult. Ennek keretében minden nap a már nem eladható, de emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas élelmiszereket eladományozzuk a Magyar Élelmiszerbank Egyesület helyi partnerszervezetén keresztül rászorulóknak. Eddig megyei szinten már több mint 1200 tonna élelmiszeradománnyal segítettünk. Most az online bevásárlási szolgáltatás bővülését is jótékony akcióval egészítjük ki: a Pécsett működő Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat javára élelmiszeradományt ajánlottunk fel, amit természetesen a házhozszállításhoz használt autóval viszünk ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában