Hirdetés

2021.10.22. 09:37

Az Eckerle célja a zöld jövő

Az Eckerle cégcsoport idén ünnepli magyarországi alapításának 30. évfordulóját. Ebből az alkalomból a vállalatcsoport bólyi telephelyén található Eckerle Automotive Bóly Kft-nél gyárlátogatással egybekötött partnertalálkozót tartottak.

A jubileumi rendezvényt nem csak az elmúlt három évtized eseményei hívták életre, meghatározó szerepet játszottak az elmúlt két év történései is. 2020-tól a világszerte több mint 3500 főt foglalkoztató Eckerle a Prettl cégcsoport tulajdonába került. A Prettl Group az Eckerlével azonos módon német tulajdonú családi vállalkozás, tevékenységi területei felölelik az autóipar, az energiaszektor, elektronika, komponensgyártás és a stratégiai build up területeit.

A rendezvényen részt vett a Prettl cégcsoport tulajdonosa Erhardt Prettl, aki így első alkalommal találkozhatott a bólyi cég üzlettársaival, partnereivel. Természetesen az Eckerle telephelyek közép-európai vezetése is képviselte magát a németországi Ottersweierből, a romániai Kolozsvárból, illetve Kiskőrösről.

Az ünnepségen elhangzó beszédek nem is annyira a múltidézésről szóltak, középpontjukban inkább a jelenlegi törekvések és a jövőben kitűzött célok álltak. A jelenlegi tulajdonos, a Prettl Group a világ húsznál is több országában, negyven telephelyen tevékenykedik, több mint 15.000 főt foglalkoztat világszerte. Lokációi közül Bólynak kiemelt szerepet szán: magas fokú automatizálási tevékenységet erősítve az Eckerle fröccsöntőközpontjaként tovább kívánja fejleszteni azt. Az Eckerle Automotive Bóly Kft-nél az autóiparban, háztartási termékek, kisgépek piacán használt szénkefetartók műanyagalaptesteinek fröccsöntése zajlik. A közeljövőben a cégcsoport bólyi és kiskőrösi telephelyén is számos intézkedést vezetnek be, amik a CO2 semlegesség elérésének útjára állítják a vállalatcsoportot.

A német tulajdonos külön megköszönte a magyar állam és a helyi önkormányzat támogatását, illetve bemutatták a bólyi telephely új imázsfilmjét is. Az érdeklődők egy gyárlátogatás keretében megismerhették a produktív folyamatokat, illetve a különböző termékcsoportok sajátosságait is. A partnertalálkozóval párhuzamosan közös süteményezéssel a dolgozók is megünnepelték a jeles alkalmat.

Új színben, de a régi lendülettel

A tulajdonosváltás szinte kézzel fogható a cég életében, azonnal tapasztalható, látványos eredménye az Eckerle megújult megjelenése. A régi szürke szín helyét átvette a kivizöld, illetve formailag megújult a cég logója is. Az új szín elsősorban a „GoZero” kezdeményezésre utal, ami a károsanyag-kibocsátás csökkentését célozza meg, a fenntartható, környezettudatos termelésre irányul. Mindemellett természetesen az Eckerle megújulását, és a régi dinamizmusát mutatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában