szponzorált tartalom

2019.04.04. 10:00

Az egykori vezetőtől búcsúznak

Idén jubilál a szentlőrinci Nyugdíjasklub, az ezzel kapcsolatos öröm mellett szomorúságot is éreznek a helyiek, a közelmúltban ugyanis elhunyt a klub egykori közkedvelt vezetője, Kardos Mihály.

Az idei év decemberében lesz harminc éve, hogy megalakult a Nyugdíjasklub, amelynek vezetését öt év után az akkor friss nyugdíjas Kardos Mihály vette át a klubtagok felkérésére. Ezt követően pár év alatt háromszorosára növekedett a közösségbe járók száma. A több mint százötven fős csoport számára Misi bácsi és felesége havi rendszerességgel változatos, érdekes programokat szervezett.

A megye nyugdíjas szervezetei között hamar híre ment a Szentlőrincen folyó színvonalas tevékenységnek, s szívesen vettek részt mások is a közös programokon, vagy hívták vendégségbe a lőrincieket. A Kardos házaspár kifogyhatatlan volt az ötletekből, időt és fáradságot nem sajnálva szervezték egyik eseményt a másik után.

Az autóbuszos, sokszor többnapos kirándulások szervezését mindig úgy kezdték, hogy beültek a családi autóba, és végigjárták a tervezett útvonalat, így a klubtagokat már tájékozott csoportvezetőként irányították. Két évtizeden át sokak számára szereztek felejthetetlen élményeket.

Misi papát – akire időközben ezt a nevet ragasztotta a közösség szeretete – évekkel ezelőtt nagyon megviselte felesége elvesztése, de erőt véve magán, és a tagság kérésének engedve még éveken át vezette a klubot.

Imádott a kertben, szőlőben dolgozni

Kardos Mihály két évvel ezelőtt adta át a stafétabotot az utódjának. Döntését a tagok kénytelenek voltak tudomásul venni, mert be kellett látniuk, hogy az egykori vezető egyre fáradtabb. Nagy örömükre ezt követően is eljárt a foglalkozásokra, de egyre többet betegeskedett. Tavasszal, amikor újra éledt a természet, Misi papa is mindig új erőre kapott, imádott a kertben dolgozni. Idén ugyan már kipattantak az első rügyek, de Kardos Mihály erejét a kikelet nem hozta vissza, március 19-én otthonában csendesen elaludt. A helyiek pedig szegényebbek lettek egy jó emberrel, aki Szentlőrincen született, élt és tevékenykedett nyolcvannyolc éven át.

A legjobb helyi nedűket díjazták idén

A március vége, április eleje a különböző térségi borversenyek időszaka a megyénkben, nincs ez másként Szentlőrinc esetében sem. Így a Szentlőrinci Szőlőskerti Egyesület szervezésében, március 30-án, szombaton a helyi Anna bárban rendezték meg az immár hagyományosnak számító Városi Borversenyt. A térségi borok megmérettetésének már több mint három évtizedes tradíciója van a városban, hiszen már a hetvenes évek végétől összejöttek a borosgazdák évente egy-egy alkalommal boraik értékelésére.

A Szőlőskerti Egyesület borászati szakemberek bevonásával minden évben megrendezi a helyi minősítőt. Az idei évben megtartott borversenyen a fehérborok kategóriájában a legmagasabb pontszámot Simon Tihamér cirfandli bora kapta. Mind a vörös-, mind a rozé borok kategóriájában Keppel Attila borai bizonyultak a legjobbnak. A város borászának az idei esztendőben Gunszt János helyi bortermelőt választotta a szakértő zsűri.

Elkezdődött az új kút fúrása

Az Ivóvízminőség-javító program több mint 3,5 milliárd forintos fejlesztést jelent a Nyugat- és Dél-Dunántúli régió 22 településének, köztük Szentlőrincnek is. Koltai Péter polgármester úgy fogalmazott, megindultak a munkálatok a tarcsapusztai városrészen, ahol elkezdődött az új kút fúrása, melyből az újonnan építendő csőhálózaton keresztül jobb minőségű ivóvíz biztosítható a város lakosainak.

Húsvéti vásárt rendeznek

Idén a már hagyományosnak számító húsvétváró, kézműves vásárral indul a szabadtéri rendezvények sora április 13-án. Az Eszterházy Egészségközpont melletti téren a szervezők a gyerekeket körhintával, a „Hangoló” gyerekműsorával és kézműves foglalkozásokkal várják.

Remekül sikerült az ötödik gálaest

Somogyiné Lakos Erikának, az Arabeszk tánccsoport vezetőjének szervezésében került sor március 23-án az V. Összművészeti Gálaestre. A rendezvényen a tánc mellett a népzene, népdal, versmondás, valamint hangszeres produkciók is szerepet kaptak. A bevételt a Szentlőrinc és környéke Mentőalapítvány javára ajánlották fel a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában