top 100

2020.12.22. 00:00

Az összeállított csomag a város tervezett fejlesztéseit tartalmazza

Sok turista látogatott Szigetvárra az elmúlt években, a legtöbben a gyógyfürdő és a vár miatt keresték fel a baranyai várost. Az óvodák, iskolák felújítása folyamatban van, a vár felújítása is zajlik, most tart a második ütem. Az M60-as gyorsforgalmi út is meg fog valósulni. Vannak további meghatározó fejlesztési tervek is, a következő időszakban fejlődési pályára kerülhet Szigetvár.

Automatikusan generált description

Egy új piacépület, kerékpárút továbbépítése, a 6-os számú főút városon áthaladó Széchenyi utcai szakaszának felújítása, ipari park létesítéséhez szükséges terület vásárlása is szerepel a 2021–2027 közötti időszak fejlesztési elképzelései között. Dr. Vass Péter polgármester elmondta, hogy a következő költségvetési ciklusban is folytatni kell a beruházásokat, ugyanis ezek határozzák meg a városi jelleget.

– Két óvoda felújítása már befejeződött, most a harmadik befejezése van soron, hogy a gyermekek biztonságos és kulturált elhelyezése biztosított legyen. A Látogatói Központ (Gyógyhelyes Pályázat) kapcsán a félbehagyott rekreációs központ továbbépítése elengedhetetlen a városba érkező turisták fogadásának szempontjából – fogalmazott Dr. Vass Péter.

Szigetvár tekintetében összeállt egy mintegy 22 milliárd forint összértékű fejlesztési csomag tervezete a lakosság, a Városháza műszaki osztályának dolgozói, és a településképi fejlesztésért felelős szakemberek javaslatai alapján, melyet többek között Nagy Csaba országgyűlési képviselővel valamint Dr. Őri Lászlóval, a Baranya Megyei Közgyűlés elnökével is egyeztettek.

– A kulturált közlekedés szempontjából elengedhetetlen az M60-as út megépítése, ezen felül fontos lenne még egy várost elkerülő út is, hogy a traktorokat, kombájnokat, lassú járműveket ki tudjuk tiltani a belvárosból – mondta a polgármester.

A volt cipőgyár területén idegen tulajdonban lévő épületrész megvásárlását követően Szabadidő- és Konferenciaközpont kerülhetne kialakításra egy barna mezős beruházás keretében. A fejlesztési tervek között szerepel még a régi mozi épületének felújítása is. A Szigetvári Gyógyfürdő bővítése is elengedhetetlen, a meglévő területen új élménymedencék, csúszdák létesítése lenne szükséges, valamint a gyógyfürdő közvetlen környezetében található labdarúgópálya áthelyezését követően a mai kor igényeinek megfelelő 4 csillagos szálloda építése.

– Ha ez mind létrejönne, akkor a belváros a mai kor igényeinek megfelelő lenne, s megvalósulna a célunk, hogy Szigetvár ne egy-két napos, hanem legalább négy-öt napos város legyen – zárta le ezzel a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában