szponzorált tartalom

2018.07.25. 10:00

Begónia ömlött ki a hordókból

Először nevezett a Virágos Magyarország versenyre a község. Elmondhatjuk, az első kört sikeresen teljesítette. Az egyik legizgalmasabb megmérettetésen, ahol nem a szakmai zsűri, hanem a közönség dönt, az első helyezést érte el Geresdlak. A Virágos Magyarország Facebook-oldalon indított „Legvirágosabb Úti Cél” játékon az 1000 fős és kisebb települések kategóriájában 56 település indult. Egy hét alatt összesen 12 500 szavazat érkezett a falvakra, ebből több mint 1800-at Geresdlak gyűjtött be.

– Testvértelepülésünk, Zebegény polgármestere biztatására indultunk a versenyen – mondta dr. Habjánecz Tibor polgármester. – A célunk nem az volt, hogy hirtelen több ezer virággal bővítsük tereinket, hanem valami különlegességgel, meglepő ötletekkel álljunk elő.

Geresdlak már hagyományosan, évente meghirdeti a saját virágosítási versenyét: a legrendezettebb udvar, a legzöldebb kert, a csodás virágözön kategóriákban. Az eredményhirdetésre augusztus 20-án kerül sor. A két program most egymásra talált, összeolvadt.

Több baráti társaság fogadott örökbe tereket. A helyi finn lakosok egy mini Finnországot varázsoltak a takarékbank közelébe: faházzal, tóval, stéggel, finn zászlóval és a teret kék és fehér virágokkal díszítették. Az osztrák kertet Gusztl képviseli, jelezve településünk sokszínűségét. A testvérfalu, Zebegény is meg lett örökítve a Duna-kanyarral.

Rengeteg különleges alkotás született. A virágokból kialakított tűz fölött elhelyezett bogrács, a Tour de Gőzgombóc felirattal díszített régi bicikli és nem utolsó sorban, a község határában a hordókból kiömlő begónia látványa fogadja az átutazókat. Nem meglepő, hogy a településre ellátogató Virágos Magyarország zsűrijét elvarázsolta Geresdlak látványa.

Címkék#pr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában