top 100

2020.12.22. 00:00

Bemutatkozik a Virradat Cégcsoport

A Virradat név lehetne a folyamatos fejlődés és megújulás szinonimája is. Ennek a folyamatos fejlődésnek a végállomása lehet a Virradat Cégcsoport kialakulása, melyet a Virradat Vagyonkezelő Kft. fog össze és a tulajdonosi jogokat is ez a cég gyakorolja. A vállalat fő tevékenysége a vagyon- és az ingatlankezelés. A Siklósi úton vásárolt 2000 négyzetméteres irodaépület ad már otthont a cégcsoport valamennyi szereplőjének. A teljes egészében magyar tulajdonú Virradat Vagyonkezelő Kft. a jövő év elején részvénytársasággá alakul.

A Virradat Zrt. a cégcsoport zászlóshajója. A vállalat folyamatosan fejleszti szolgáltatási portfolióját. 2018 végére a fő tevékenységi kör a létesítményüzemeltetés lett, mely magában foglalja a komplex vagyonvédelmet, a takarítást, a karbantartást és a zöldterület-kezelést. Megbízói számára összefogja a működéssel kapcsolatos szolgáltatásokat, hogy erőforrásaikat a tevékenységük ellátására összpontosíthassák.

A Virradat Zrt. vezetése szüntelenül azon dolgozik, hogy megbízóik, partnereik számára a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújthassa. A minőségi munka folyamatos szinten tartása miatt vezették be a minőségirányítási, a környezet-irányítási, az információbiztonsági, valamint a munkahelyi egészségvédelmi rendszerüket.

A Generali Biztosító Zrt. és a Virradat Zrt. között köttetett egyedi megállapodás alapján, a cég évi 200 millió, káronként 100 millió forint értékű általános és szakmai felelősségbiztosítással rendelkezik.

Az innováció a siker titka

Szalma Gábor a Virradat Zrt. vezérigazgatója a sikereiket az innovációban és a rugalmasságban látja. Folyamatosan fejlesztik a munkaterületein dolgozók munkakörülményeit. A szolgálati helyek komfortosításán túl törekszenek a környezetkímélő, XXI. századi megoldások bevezetésére is.

Elektromos kivonuló autó, drónos járőrözés, digitális nyomtatványkezelés, hogy csak a legutóbbi fejlesztéseket említsük, melyek a Széles Gábor vállalkozó érdekeltségébe tartozó Zala Springs Golf Resort területén valósultak meg.

A többmilliós beruházások a környezettudatosságon túl a költséghatékonyságot is növelik. A hagyományos, fosszilis üzemanyagú gépjárművel végzett járőrtevékenységet drónnal váltották fel.

A kivonulószolgálat gépjárművét pedig 100% elektromos autóra cserélték, így a környezetvédelmen túl jelentős anyagi megtakarítást is eredményezett a beruházás.

Bevezették a digitális nyomtatványkezelés, így a papíralapon végzett nyomtatványkezelést digitálisan végzik a munkavállalók. Az okoseszközön gyűjtött információkat az internet segítségével valós időben követhetik, ellenőrizhetik az erre jogosult szakmai vezetők. A dokumentáció képes hangfájlt, képet, videót és GPS-koordinátát is rögzíteni, így lehet teljes és hiteles az adatrögzítés. A fejlesztéseket a Virradat Zrt. szakemberei végzik. A Virradat Zrt. szolgáltatási területén évente több mint egy tonna papír keletkezett, mely a digitális nyomtatványkezelő bevezetésével hozzájárul ahhoz, hogy egy élhetőbb bolygót hagyhassunk gyermekeinknek örökül.

Oktatás

Az oktatás bevezetésével egy új fejezet nyílt a cég életében. 2018-ban oktatási intézményként is akkreditáltatták magukat. 2019-ben felnőttképzési intézménnyé váltak és megnyitották a Virradat Oktatási Központot Pécs belvárosában. 2020 hozta az igazi áttörést az oktatás területén. Számos OKJ-s szakma és tréning képzésére nyertek jogosultságot, valamint ingyenes GINOP képzési projektek végzésére is felhatalmazást kaptak. Töretlenül folytatódik a diákok duális képzése is.

Jelenleg a vállalat teljes körű átalakítása zajlik. A szolgáltatási tevékenység kiszervezésre kerül. A Virradat Zrt. a jövőben Virradat Szakképzési Zrt. néven, tisztán oktatási tevékenységet kíván folytatni. A szolgáltatási portfolió kiszervezésre kerül, ahol már alvállalkozó bevonása nélkül, tisztán saját alkalmazottakkal folyik a munka, a megszokott, korábbi magas színvonalon.

A profiltisztítás eredményeként jött létre a Virradat Könyvelő Kft., mely immáron önálló cégként folytatja tevékenységét. A Virradat Cégcsoport részét képező cégek könyvelésén túl jelentős kapacitással tekint a piaci szereplőkre. A vállalat szakmai vezetői közel 40 éves szakmai tapasztalatot tudhatnak maguk mögött. A cég jelentős fejlesztései reményeink szerint hamarosan az eredményeken is követhetővé válik.

A Virradat Könyvkiadó Kft. a legkisebb gyermek. A tulajdonosok régi álma vált valóra a cég létrejöttével, mely a könyvkiadáson túl nyomdai tevékenységgel és ruházati valamint ajándéktárgyak gyártásával és kereskedelmével kíván foglalkozni. Folyamatosan tárgyalnak szerzőkkel és beszállítókkal, melynek gyümölcseit már a jövő év elején élvezhetjük.

A Virradat Cégcsoport vezetése nagy hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalásra. Kiemelten támogatják a sportot, az állatvédelmet, az ifjúság nevelését és a kulturált kikapcsolódást, ezért karolták fel a Virradat Honvédelmi Közhasznú Sportegyesületet.

A Virradat Honvédelmi SE célja az ifjúság hazafias és honvédelmi nevelésének elősegítése, valamint a szakosztályok tevékenységén keresztül a honvédelmi ismeretek, állóképesség, erőnlét, valamint önvédelmi képesség fejlesztése, melyek szilárd alapot teremthetnek a Honvédség keretében végzett szolgálathoz.

Eszközük a sport és a keresztény hit, melyeken keresztül az egészséges, erős erkölcsű, büszke, öntudatos fiatalok erős alapot teremtenek majd a jövő Magyarország társadalmának.

Küldetésünk a honvédelem ügye iránti elkötelezettség elősegítése a civil lakosságban, valamint a társadalom és a honvédelem kapcsolatának erősítése.

A cég rendszeresen szervez véradást, vagy felajánlásokkal támogatja annak megszervezését. Minden év végén különböző formában támogatják a keresztény nagycsaládosokat és a beteg gyermekeket is, mert tudják, hogy a „a szeretet a világon a legnagyobb erő!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában