szponzorált tartalom

2019.12.23. 11:43

Business Superbrands díjat is kapott idén a LAFARGE

Újabb sikeres esztendőn van túl a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Az idei évben elindítottak egy nagyszabású környezetvédelmi beruházást, Energiahatékony Vállalat Díjat, valamint Business Superbrands díjat is átvehettek.

„A Dél-Dunántúl meghatározó piaci szereplőjeként jelentős beruházást hajtunk végre a Királyegyházi Cementgyárban. Közel 2 milliárd forint saját erőből olyan technológiát építünk be, amely további lehetőségeket kínál a helyi, hatékony hulladékgazdálkodás területén. Ez a lépés egy cementgyár életében komoly mérföldkő, hiszen ezáltal tovább csökkenti a fajlagos szén-dioxid-kibocsátást, és egyben évtizedekre szavatolja a Királyegyházi Cementgyár versenyképes működését is” – foglalta össze a beruházás jelentőségét Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A Királyegyházi Cementgyár környezetvédelmi beruházása a 2014-ben bevezetett alternatív tüzelőanyagok hasznosításához kapcsolódik, annak kibővítésének tekinthető. A tervek szerint a környezetvédelmi modernizációs program eredményeként a gyár az alternatív tüzelőanyagok hasznosításának arányát 60%-ról 80% fölé emelheti. Az újítás középpontjában az úgynevezett klórleválasztó technológia áll. A beruházás technológiai kivitelezése idén zárul le, míg az alternatív tüzelőanyag-tároló bővítése 2020 első félévében valósul meg.

A LafargeHolcim Cégcsoport – amelynek tagja a Királyegyházi Cementgyár is – 2018-ban világszinten 52 millió tonna anyagában nem hasznosítható hulladékot kezelt, amellyel a világ legnagyobb hulladékfeldolgozói közé lépett. Ezt is jelzi, hogy előbb 2014-ben Környezetvédelmi díjat, míg 2019-ben Energiahatékony Vállalat díjat nyert el a LAFARGE. Továbbá munkásságukat Business Superbrands kitüntetéssel jutalmazták, Zadravecz Zsófia, a vállalat Értékesítési és marketing igazgatója a legrangosabb márkák vezető menedzserei között vehette át a védjegy viselőinek járó díjat.

Napjainkban a negyedik ipari forradalom jeleit, azaz a technológia és az automatizálás egyre szorosabb összefonódását tapasztalhatjuk. A LafargeHolcim Csoport az innovatív technológiákra válaszolva egy új projektet indított el cégcsoporton belül, a „Jövő cementgyárai” néven. A projekt célja, hogy az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó technológiákat minél nagyobb arányban integrálja a különböző folyamataiba, az egyes szakterületek munkájába. A LAFARGE a stabil és egyenletes cementminőség biztosítása érdekében komplex minőség-ellenőrző rendszert alkalmaz, amelyben már a robottechnológia is szerepet kap. A minták vételezése, továbbítása (úgynevezett csőpostán keresztül) és ellenőrzése, kiértékelése számos esetben már gépek, szoftverek segítségével történik. A cement termelésének tervezéséhez, a folyamatok optimalizálása érdekében több digitális megoldást, elemző rendszert is alkalmaz a Királyegyházi Cementgyár.

Ugyancsak figyelemre méltó, hogy idén is több önkéntes programot valósítottak meg. Ötödik alkalommal rendezték meg az „Együtt Gyermekeinkért” Jótékonysági Futóversenyt Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzatainak társszervezésében. A felnőtt résztvevők által felajánlott jelképes adományokból befolyt összeget a szervezők idén is a környék iskoláinak sporteszközvásárlására fordították.

„A jótékonysági futóversenyünk célja, hogy felhívjuk a figyelmet a mozgás és az egészséges életmód fontosságára. Az esemény mindemellett kiváló alkalmat biztosít a környező településekkel való együttműködésre és egy tömegeket megmozgató közösségi élmény megszerzésére is” – nyilatkozta Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Értékesítési és marketing igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában