szponzorált tartalom

2018.05.15. 10:00

Élménybirtok, Bikal: háromnapos pünkösdi királyság. Mesebeli tavaszi hangulattal és kihagyhatatlan akcióval várjuk.

Háromnapos Pünkösdi Kemencés Gasztrofesztivállal várnak Bikalon az Élménybirtokon!

Gyermek, családi és felnőtteknek szóló előadásokkal, királyi solymász bemutatóval, minden nap más-más lovas előadással és gasztronómiai különlegességekkel készülnek a birtok lakói. A régi mesterségek is bemutatkoznak, kipróbálhatjátok a mézeskalács készítést, a gyöngyfűzést, a kovácsolást, avagy a fafaragást. Festhettek ólomkatonát, készíthettek tűzzománc- vagy üvegképet. A szabó műhelyében korhű ruhába öltözhettek! Családi élmények tucatjait gyűjthetitek be a Mesefalu különleges épületeibe lépve, a szórakoztató labirintus játékban és a rejtélyes kódfejtőben. A gyerekeknek most még belépőt sem kell venniük!

Pünkösdváró szombat – 2018. május 19.

Egy újabb, nagyszerű családi kalandban lehet részetek ott, ahol megelevenedik a történelem. Egy századokon átívelő utazásra hívnak oda, hol a kovács még lovat patkol, a színészek pedig előadásokkal szórakoztatnak. Ismerjétek meg az Élménybitok új meséjét Az Ördög és a Szegény Jankó című képzeletet megmozgató történetet. Játszatok rejtélyes kódkeresővel és fejtsétek meg a titkos kódot. Szurkoljatok kedvenc lovagotoknak a lovagi tornán és a Kemencés Udvarban kóstoljátok meg a fenséges ételeket!

Pünkösdvasárnap – 2018. május 20.

A pünkösdi Fesztivál 2. napján még több kézműves portékái közül válogathattok, hiszen kirakodó vásár is lesz. A Fogadó hagyományőrző kemencés ételekkel vár minden éhes vándort. A szabó műhelyében korhű ruhát is bérelhettek. Tanuljatok a mindennapjaitokat megkönnyítő bűbájokat. A nap végén rendkívüli küzdelmek és élcek, ugratás és heccelés, majd íjászat, földi tusa, lovagi vetélkedés szemtanúi lehettek!

Pünkösdhétfő – 2018. május 21.

Pünkösdi királyság utolsó napján is ínycsiklandó kemencés ételekkel várnak. Fabatkás foglalkozások keretében betekinthettek a korabeli lovagi és apródi életbe, sőt akár magatok is középkori harcossá válhattok egy kis időre. Színészek, harcedzett lovasok, íjászok és gyakorlott madarászok keltik életre a birtokot. Roma daj-daj előadásunkban a humor, az esetlen botladozás, Izabella és Mamma, a Vajda és az angol turista, a botcsinálta férj, s még számtalan elbűvölő figura jelenik meg. Ismerd meg őket!

Részletek: https://elmenybirtok.hu/programok/punkosdi-kemences-gasztrofesztival?utm_source=bama.hu&utm_medium=prcikk&utm_campaign=punkosd

Címkék#pr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában