Élményeket adnak Villánykövesden

Számos élménydús programot kínál a Hotel Cabernet a Villánykövesdre érkező vendégeknek. A borkóstoláson túl minden korosztálynak megfelelő kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a szálloda munkatársai.

A Cabernet Hotel – a Mokos Pincészet borhotele – a pincesor mellett várja a kikapcsolódásra vágyó, szállást kereső vendégeket. Az elmúlt időszakban felújítási munkálatokat végeztek a szállodában, így július elejétől már megújult közösségi terekkel, teljes kapacitással várják a vendégeket, akiknek számos élménydús programot kínálnak.

– A hotel pinceéttermében hetente többször négy-ötfogásos borvacsorákat tartunk szállóvendégeink számára, de előzetes telefonos bejelentkezés után külsős vendégeket is szívesen fogadunk. Ezeken a borvacsorákon az ételeket a Mokos Pincészet boraihoz készítjük, étel-bor párosításokat mutatunk be – mondta Szvitacs-Mokos Katalin szállodavezető.

A hozzájuk érkezőknek mindemellett élményprogramokat kínálnak, tehát nemcsak klasszikus borkóstolókkal, hanem Fekete hegyi kirándulásokkal, nyáresti borvacsorákkal, lovaskocsikázással, hajókirándulással is gazdagítják a vendégek ott töltött napjait. Vannak azoknak is zsúfoltságmentes tippjeik, akik szeretnék elkerülni a tömeget. Számukra a halastóhoz kerékpáros kirándulást javasolnak, vagy szőlőhegyi útvonalakkal szolgálnak, és még piknikkosarat, illetve hűtőtáskába bort is adnak, hogy a program még kellemesebben telhessen.

Ezen kívül bortúrákat is szerveznek egyrészt a villánykövesdi pincészetekbe, másrészt pedig a Villányi Borvidék több településére „titkos gyönyszemek” hívószóval. Ezeken a kirándulásokon olyan pincészetekbe viszik el a vendégeket, amelyek kevésbé ismertek, azonban mindenképpen érdemes ellátogatni hozzájuk.

Jó párosítás a bor és a hamburger is
Folyamatosan változó szezo­nális kínálattal várják a vendégeket a Sárga Ház Borgerező és Grill Bisztróban. Itt elsősorban hamburgereket és grill ételeket készítenek, de emellett a klasszikus ételek is szerepelnek a menüsorban. A burgereket mind házi készítésű alapanyagokból állítják elő, tehát a bucit, a hamburgerhúst, a szószokat mindent helyben készítik.
– A Borgerezővel elsősorban a fiatalabb korosztályt próbáltuk megszólítani. Azért is ezt a nevet kapta a hely, mert burgereket és borokat is kínálunk, mellyel így a fiatalabb korosztályt is megpróbáljuk a borkultúrába bevonni – mondta Szvitacs-Mokos Katalin szállodavezető.

Várja a vendégeket a Fülemüle Csárda

Megújult étlappal, hetente új ajánlatokkal várja vendégeit a Fülemüle Csárda, ahol a sváb és bajor hagyományokat, szokásokat helyezik előtérbe, mind megjelenésben, mind pedig rendezvényeik témakörében. Aki őrzi és szereti ezen kultúra sajátosságait, annak érdemes betérni ide.

Az ételek hozzávalóit a környékbeli termelőktől szerzik be, a zöldfűszereket saját fűszerkertjükből vágják.

A laktóz-, illetve gluténérzékeny vendégeknek sem kell a választékot nélkülözniük, hiszen az étlapon feltüntetett fogások mellett megtalálhatóak azok a jelzések, amelyek az allergén anyagok tartalmát jelzik. Kívánság szerint, a meglévő laktóz-, illetve gluténmentes alapanyagokból is elkészítenek ételeket.

Számos villányi borász borai megtalálhatóak az étteremben, a vinotékában minden vendég a saját ízlésének megfelelően választhat és kedvezményesen vásárolhat is. Emellett aktuális borajánlatukból kimérve is lehet rendelni, így az ételekhez könnyen választhatnak hozzáillő italt.

A csárda otthont ad mindenféle rendezvénynek, legyen szó esküvőről, céges megbeszélésről, ballagásról vagy akár egy családi összejövetelről. Ezek mellett saját szervezésű programokkal is színesítik a hétköznapokat. Az étterem befogadóképessége 80 fő télen-nyáron, a teraszon pedig elfér akár 140 fő is.

A gyermekekkel érkező vendégeikre is nagy figyelmet fordítanak, hiszen a munkatársak tapasztalatból is tudják, milyen jó ha a kicsik is el tudják foglalni magukat, miközben a szülők nyugodtan étkezhetnek, beszélgethetnek. Etetőszékek, gyereksarok, játszótér és trambulin áll a gyermekek rendelkezésére.

Hozzászólások

fontos a tudatosság
Biztonságosan tervezhetők a belföldi utazások
Oscar-díj / 23 másodperce
Politikai drámát küld Németország a legjobb nemzetközi film díjáért
A film főhőse egy német joghallgató, Luisa (Mala Emde), aki baloldali és antifasiszta körökkel szimpatizál.
Gyász
„Elcsitul a szív, mely értünk dobogott, pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Mi utána maradt csak gyász és fájdalom." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett férjem, édesapám, nagypapám, apósom, ABT ÁDÁM 87 éves korában elhunyt. Temetése 2020. november 2-án 15 órakor lesz a pécsi köztemető nagy díszterméből. Gyászoló szerettei
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett édesanyánk, anyósunk, nagymamánk, SZALAI ELEMÉRNÉ Perényi Mária 80 éves korában elhunyt. Temetése 2020. november 3-án 13.30 órakor kezdődő gyászmise után lesz a pécsi köztemető kápolnájából. Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését. A gyászoló család
"Elfelejteni Téged soha nem lehet." Fájó szívvel, örök szeretettel emlékezünk MIKLI JÁNOSRA halálának 16. évfordulóján. Szerettei
"Örökké él, kit igazán szeretnek.” (Kosztolányi Dezső) Mély fájdalommal tudatjuk, hogy drága édesanyánk, ERDÉLYI SÁNDORNÉ hosszú szenvedés után, 97 éves korában megtért Teremtőjéhez. Végső búcsút 2020. október 31-én 13 órakor veszünk tőle a belvárdgyulai temetőben. Részvétnyilvánítások mellőzését kérjük! Köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló szerettei
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett édesanyánk DR. KOVÁCS CSABÁNÉ sokak Kati nénije méltósággal viselt hosszú betegség után, 82 éves korában elhunyt. Temetése 2020. október 29-én 14 órakor lesz a szigetvári Turbéki temetőben. A gyászoló család
,,Ott pihensz ahol már nem fáj semmi, s nyugalmadat nem zavarja senki. Életed elszállt, mint a virágillat, de emléked ragyog, mint a fényes csillag." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett édesapánk, apósunk, nagypapánk, dédink, testvérem és kedves rokonunk ULMER ANDRÁS asztalos 86 éves korában csendesen elhunyt. Temetése 2020. október 31-én 11 órakor kezdődő gyászmise után lesz az orfűi temetőben. A gyászoló család
Szívből köszönöm együttérző szeretetüket, valamint mindazoknak, akik férjem vitéz VADÁSZ ISTVÁN temetésén megjelentek, virágaikkal részvétüket fejezték ki. Gyászoló felesége
Fájó szívvel tudatjuk, hogy NAGYPÁL ISTVÁN 83 éves korában elhunyt. Búcsúztatása 2020. november 3-án 13.30 órakor lesz a pécsi köztemető dísztermében. Gyászoló szerettei
Fájó szívvel tudatjuk, hogy szeretett édesanyánk, nagymamánk, dédim TAKÁCSNÉ KEMÉNY TERÉZ MÉV IV-es üzem és a Pécsi Színház volt dolgozója 68 éves korában, váratlanul elhunyt. Temetése 2020. október 28-án 12.30 órakor lesz a pécsi köztemető nagy díszterméből. A gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk, hogy édesapánk, nagyapánk, HORVÁTH PÁL 89 éves korában elhunyt. Temetése 2020. október 30-án a 11.30 órakor kezdődő gyászmise után lesz a nagykozári temetőben. A gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk, hogy szeretett hozzátartozónk, HORVÁTH FERENCNÉ Grúber Mária Pécs-nagyárpádi lakos 89 éves korában csendesen elhunyt. Temetése 2020. november 2-án 13.30 órakor lesz a pécsi köztemető kápolnájából. Ezúttal mondunk köszönetet azoknak, akik a temetésen részt vesznek, gyászunkban osztoznak. A gyászoló család
"Amíg éltél szerettünk, amíg élünk nem feledünk." Megrendülten tudatjuk, hogy ARADI KÁROLYNÉ Magdi hosszúhetényi lakos 82 éves korában elhunyt. Temetése 2020. október 29-én, 12 órakor a hosszúhetényi temetőben lesz. Részvétnyilvánítások mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindenkinek, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk, hogy HEGEDÜS ISTVÁN volt Rádió és televízió műszerész 80 éves korában elhunyt. Búcsúztatója 2020. október 29-én 11 órakor lesz a szentlőrinci temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen részt vesznek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
Szomorú szívvel tudatjuk, hogy KOVÁCS ÁDÁM baksai lakos, 85 éves korában elhunyt. Temetése 2020. október 28-án 15 órakor a baksai temetőben lesz. A gyászoló család