szponzorált tartalom

2018.09.07. 10:31

Évtizedek óta a legnépszerűbb éttermek egyike a belvárosban

Évtizedek óta a legnépszerűbb éttermek egyike a belvárosban.

bama.hu

Huszonkét évvel ezelőtt kezdte meg működését, ezzel Pécs egyik legrégebben üzemelő olasz étterme az Elefántos Étterem és Pizzéria, mely azonban nem kizárólag ezzel emelkedik ki a mezőnyből. A kizárólag minőségi, lehetőleg eredeti, elsősorban Olaszországból behozott alapanyagokból készült ételeikkel gyorsan belopták magukat a helyiek, és az idelátogató turisták szívébe.

A pizzák széles választéka mellett friss, sósvízi herkentyűk, steakek, továbbá házi készítésű tésztákból készült hagyományos olasz fogások is megtalálhatóak az étlapon. Több, mint 15 éve minden pénteken 2 fogásos, tengeri menüvel várják a vendégeket, mindössze 2490 Ft-os áron.

Négy éve pedig “borjat is fialt” az étterem: az épülettel szemben megnyitotta kapuit a kis elefánt, az Elefantino. Az eredetileg olasz termékeket árusító csemegeboltnak indult ékszerdoboz kínálata mára jelentősen átalakult, és a vásárlók nagy örömére a panini legfőbb pécsi lelőhelyévé vált. A panini sokféle variációban készíthető olasz szendvicsféleség, melyet általában ciabattából vagy bagettból készítenek. A pékárut félbevágják, szalámit, sonkaféléket sajtot tesznek közé, majd kontaktgrill rácsai között enyhén megpirítják, és melegen tálalják. Az olasz konyha szerelmeseinek ugyancsak ismerős lehet a jellegzetes, háromszög alakú kenyérkéből készülő tramezzino, de a kínálatban megtalálható az amerikai kontinensről hozzánk is beszivárgó wrapek többféle fajtája is. Sőt, arra is lehetőség van, hogy a rendelkezésre álló alapanyagokból maga a vendég állítsa össze kedvenc szendvicsét, melyhez a hozzávalókat azon frissiben szeletelik fel számára!

A tulajdonos, Zachar Zsolt, aki tizenkét éven át gyűjtötte a tapasztalatokat München különböző olasz éttermeiben dolgozva, a gasztronómia elkötelezett híveként mindig is a minőségre és a megfelelő körítésre törekedett, de el tudja fogadni, hogy nem mindenkinek van ideje beülni egy órára egy étterembe, hogy egy jót ebédeljen. Innen is fakadt az Elefantino ötlete, viszont annak örülne, ha az oda betérők mindegyike rászánná azt a plusz másfél-két percet, melynek során az “egyszerű” szendvics igazi paninivé válik a kontaktgrillben. Mert megéri a várakozás!

Elefántos Étterem és Pizzéria

Pécs, Jókai tér 6.

Telefon: +36-72/216-055

http://elefantos.hu/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában