szponzorált tartalom

2019.07.11. 11:27

Ezek a nyár kedvenc gyümölcsös sütijei

Egyszerűen imádjuk a nyári gyümölcsökkel felturbózott süteményeket. Íme, most 3 recept 3 zamatos nyári gyümölccsel.

Kavart barackos

A kavart sütik amellett, hogy isteni finomak, még elronthatatlanok is, így azok is bátran hozzáláthatnak, akiknek nincs nagy gyakorlatuk a sütésben. Kedvünkre variálhatóak szezonális gyümölcsökkel, de nekünk mégis a sárgabarackos a favoritunk.

Nem is kell hozzá túl sok minden, értelemszerűen magvalt, felkockázott sárgabarack, 2 bögre cukor, 1 bögre olaj, 4 bögre liszt, 2 bögre kefir, egy csipet szódabikarbóna és só, 2 tojás, 1 citrom levele és 1 sütőpor.

Ha gyors és egyszerű sütit szeretnél összedobni, ennél tökéletesebbet nem is találhatsz, ami időben se vesz el sokat a hétvégédből, hiszen kb. egy óra alatt kész lehetsz vele.

Egy nagyobb tálban a tojásokat keverd habosra a cukorral, öntsd hozzá az olajat, a kefirt, és dolgozd össze a hozzávalókat. Fokozatosan forgasd a masszához a sütőporral elegyített lisztet. Öntsd bele a szódabikarbónát, facsard hozzá a citromot. Keverd homogén állagú, csomómentes masszává majd öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe. Erre a masszára mehetnek a felkockázott vagy csak félbevágott barackok. Előmelegített sütőben 180 fokon, 35-40 perc alatt süsd készre. Tűpróbával ellenőrizd, hogy jól átsült-e.

Ribizlis torta sütés nélkül

Enyhén fanyar, savanykás íze van a ribizlinek, ami miatt annyira kedveljünk. Az pedig, hogy olyan süti is készíthető belőle, ami torta formájú és tulajdonképpen sütni sem kell, csak ráadás. Ebben a forró nyárban pedig minden olyan sütemény aranyat ér, ami miatt nem kell bekapcsolnunk a sütőt.

Szükséged lesz ehhez úgy 50 dkg ribizlire, 6 dl tejszínre, 3 pohár natúr joghurtra, 6 evőkanál cukorra, 1 csomag vaníliás cukorra, 2 csomag zselatinra, 10 dkg vajra és 25 dkg kekszre.

A vajat melegítsd szobahőmérsékletűre, vagy ha eszedbe jut, vedd ki egy félórával hamarabb a hűtőből. A kekszet törd minél apróbbra. Végy egy kapcsos tortaformát, tégy az aljára sütőpapírt, majd a vajat és a kekszet keverd össze, és döngöld a forma aljára. A joghurthoz keverd hozzá a ribizliket. A tejszínt a cukrokkal verd kemény habbá. A zselatint oldd fel úgy, ahogy azt a csomagoláson is írja, majd keverd a joghurthoz, aztán add hozzájuk a tejszínt is. Ha kész vagy, egyengesd el a kekszréteg tetején a krémet, majd tedd így be az egészet a hűtőbe, várj pár órát, és már szeletelheted is.

Pudingos málnatorta

Igazán nincs is nyár anélkül, hogy ne készítenénk valamilyen pudingos gyümis süteményt. Ez alkalommal egy málnás verziót mutatunk, ami biztosan a család vagy a baráti társaság kedvence lesz. Kell hozzá 3 tojás, 10 dkg liszt, 7 dkg cukor, fél teáskanál sütőpor – ebből lesz a piskóta. A krémhez pedig szükséged lesz 1 csomag pudingra (puncs vagy vanília), 3 evőkanál cukorra, 4 dl tejre. Ennek tetejére pedig 25 dkg málna és 1 csomag tortazselé kerül.

Az egész tojásokat habosra keverd a cukorral. A lisztet alaposan rázd össze a sütőporral, és óvatosan forgasd a cukros tojásokhoz. Kikent (vagy sütőpapírral bélelt) formába öntsd a tésztát, és 175 fokon 15-20 percig süsd. Amikor kész, egy óriás tányérral fedd le, fordítsd meg, hogy ráborulhasson, majd hagyd kihűlni. A pudingport 8 evőkanál tejjel és a cukorral keverd ki, a maradék tejet főzd fel, add hozzá a cukros keveréket és legyen a végeredmény egy krémes állagú puding. Ezzel kend meg a tésztát, majd mehet rá a málna és annak tetejére a zselé. Tedd hűtőbe úgy félórára, hogy megdermedhessen aztán nézd meg jól, mert egy szempillantás alatt el fog fogyni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában