szponzorált tartalom

2019.08.14. 10:00

Falunapra készülnek

Az önkormányzat az idén is gondos odafigyeléssel szervezi meg az augusztus 20-i ünnepséget, majd az azt követő falunapot. A programok és a sztárfellépők sora remélhetőleg az idén is sokakat csábít majd a rendezvényre.

Ebben az évben is hagyományosan először a Hősök terére várják a helyieket augusztus 20-án. A falunap délelőttjén 9 órakor kezdődik a Szent István napi megemlékezés, majd a katolikus templomban az ünnepi szentmisével és kenyérszenteléssel folytatódik a program. Ezután fél 12-kor a Medgyessy Ferenc Művészeti Műhely alkotóinak munkáiból nyílik kiállítás a művelődési ház színháztermében, a megnyitót követően pedig állófogadás várja a résztvevőket.

A délutáni programok 15 órától kezdődnek, a gyereket a művelődési ház udvarán várják a különböző játékok és foglalkozások, a sportpályán pedig kezdetét veszi a főzőverseny. Idén minden csapatnak 3,6 kilogramm darált húst biztosít az önkormányzat, amelyből szabadon választott étel – töltött káposzta, töltött paprika, kolbász, fasírt, vagy akár hortobágyi húsos palacsinta is – készíthető. Ahogy az ételek elkészülnek, a zsűrit alkotó Királyi Szakácsok már kóstolják is a finomságokat, a legfinomabb egytálételt főző csapat pedig értékes nyereményre számíthat.

Sándor Tibor polgármester köszöntője után a színpadi programok sorát 17 órakor Pap Rita és Bodnár Attila műsora nyitja meg, majd a főzőverseny eredményhirdetése következik. Az egykori Fekete Vonat énekesnője, Fatima negyed hétkor, a Hidvégi Band 19 órakor, Oláh Gergő fél kilenckor, a Cs.Í.T. zenekar pedig fél tízkor lép színpadra. A koncertek között tombola sorsolás lesz, úgyhogy nem csak a jó zenéért, hanem a nyereményekért is érdemes a színpad közelében maradni. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Támogatásokkal kellene segíteni

A település teljes infrastruktúrával ellátott és a szolgáltatások is helyben elérhetőek. Sándor Tibor polgármester szerint a választások után a képviselő-testületnek szociálisan érzékenyebbnek kell lennie, hogy a faluban élők jólétét biztosítani tudják. Tervei szerint ezt a felsőoktatási intézményben tanulók részére nyújtott Bursa Hungarica ösztöndíj megemelésében, illetve olyan letelepedési támogatás bevezetésében kellene gondolkodni, amelynek összege gyermekenként növekedne. Fontosnak tartja emellett, hogy az előbb-utóbb minden családot utolérő temetkezési költségeket enyhíteni tudják a hozzátartozók számára.

– Az önkormányzat jelenleg 20 ezer forinttal járul hozzá ezekhez a költségekhez, véleményem szerint ezt a támogatást akár az ötszörösére is fel lehetne emelni, hiszen ez az összeg már valódi segítséget nyújthat egy temetés esetén – mondta a polgármester. Hozzátette, a kérdésben természetesen az új képviselő-testület dönthet majd.

Az alapítványok keresztül segítenek

Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy az oktatás-nevelés helyben tartsák, azaz hogy az általános iskola végéig biztosítottak legyenek a településen a tanuláshoz szükséges feltételek. Sándor Tibor polgármester elmondta, az intézményt szeretnék támogatni, ezért újraindították a Közös Jövőnkért Alapítványt, melynek a céljai között az iskola és az óvoda támogatása, fejlesztése, bővítése szerepel.

– Az iskola fenntartója, a Pécsi Tankerületi Központ a felső tagozatosoknak egy mozdítható okos táblát vásárolt, az alapítvány pedig az alsó tagozat egyik osztálytermébe egy közel félmillió forintos a vizuális oktatást elősegítő kivetítőt szerzett be, az eszközt hamarosan fel is szerelik – mondta Sándor Tibor.

Az alapítványon keresztül különböző szakköröket is szeretnének támogatni, hogy az itt tanuló gyerekeknek szinte minden biztosított legyen.

Az óvoda kültéri játszó­esz­közeit nemrégiben önerős beruházásként újította fel az önkormányzat, emellett pályáznak egy 14 férőhelyes önkormányzati fenntartású bölcsőde kialakítására is, amely a jelenlegi családi napközit váltaná fel.

A település vezetői

A község polgármestere Sándor Tibor Antal. Alpolgármester Bozó Sándorné. Önkormányzati képviselők Ádám László József, Bátor József, Bodor Anett, Bozó Sándorné, Molnár Péter és Tóth-Miklai Tibor. Jegyző: dr. Jocskov Annamária. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke: Várnai József. A Kővágószőlősi Általános Iskola igazgatója Gyöngyös Iván, az óvoda vezetője: Ádám Tünde Anna. Háziorvos: dr. Soóky Barna, védőnő: Horváth Anita Mónika. Plébános: Barics Gábriel. Civil szervezetek: A Zsongorkő Baráti Kör elnöke Varga Géza, a Kővágószőlősi Sport Egyesület elnöke Dörömböző Béla, a Csipkebogyó Kulturális és Faluszépítő Egyesület elnöke Bodor Anett. A Boros Garage Sportegyesület elnöke: Boros Zoltán. A T. M. T. Kick Box Team vezetője: Tóth-Miklai Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában