szponzorált tartalom

2019.12.21. 10:00

Gyertyagyújtások teszik széppé az ünnepet

Az adventi időszakban sor került Szentlőrincen az immár hagyománnyá vált vasárnapi gyertyagyújtásokra. A műsorok összeállításában és előadásában a helyi civil szervezetek és intézmények egyaránt kivették a részüket.

Fotó: Kirsch Tery

Első alkalommal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szentlőrinci Önkéntes Csoportja a Szentlőrinci Nőegylettel és a Szentlőrinci EGYMI-vel karöltve gondoskodtak az eseményről. A műsor végén az önkéntesek saját süteményeikkel kínálták az érdeklődőket.

A szeretetszolgálat önkéntesei egész évben aktívan tevékenykedtek. Szerdánként fogadják a lakossági adományokat (ruhanemű, ágynemű, cipők, gyerekholmi, konyhai eszközök, játékok, könyvek stb.). Minden hónap utolsó szerdáján lakossági ruhaosztást tartanak, amire bárki betérhet, választhat magának. Jakubács Magdolna, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szentlőrinci Csoportjának vezetője elmondta, hogy annyi adományt kapnak, amit a következő helyekre is tovább tudnak adni: Cserdi, Csonkamindszent, Gyöngyfa, Kacsóta, Velény, Pécsbagota. A települések képviselői autóbuszukkal szállítják el az adományokat.

– A csoport idén karácsony előtt 110 csomagot osztott ki a rászoruló nagycsaládosoknak, egyedülállóknak. A csomagok tartós élelmiszereket tartalmaztak, melyek nagy részét a dél-dunántúli régió pécsi raktárából kaptunk, másik részét az „Adni öröm!” SPAR-ral közösen szervezett akció során gyűjtött adományból állítottunk össze – fogalmazott Jakubács Magdolna. – Ebben az évben a Királyegyházi Cementgyártól is kaptunk ajándékot. Meghatott egy nevét elhallgató házaspár, aki rezsiutalványt ajánlott fel. Az ő jóvoltukból hat helyre tudtunk háromezer forintot eljuttatni. Mi máltaiak tudjuk, hogy nem elég jót tenni, az is fontos hogyan tesszük azt a jót – foglalta össze gondolatait a csoportvezető.

December második vasárnapján a Mozgáskorlátozottak Egyesülete, a Nyugdíjas Klub és a Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület vállalta az ünnepi műsor megtartását. December 15-én a karácsonyi vásárral egybekötött 3. gyertyagyújtáson az óvodások és a Szentlőrinci Nyugdíjas Dalárda produkcióit tekinthették meg az érdeklődők. A 22-i alkalomról a Szentlőrinci Ifjúsági Műhely fog gondoskodni.

December első felében sor került két kerekasztal-beszélgetésre is. Az egyiken Koltai Péter polgármester és a képviselő-testület tagjai a helyi civil és önszerveződő közösségek vezetőivel értékelték az elmúlt évet és megköszönték az idei munkájukat. A másikon a városvezetés a városban működő foglalkoztatás szempontjából jelentős vállalkozások vezetőivel folytatott eszmecserét a város gazdasági helyzetéről, valamint a következő évek lehetőségeiről.

December 16-án a Polgármesteri Hivatalban köszöntötték a sokak által ismert és szeretett Panni Lajost 90. születésnapja alkalmából, aki előbb a Volán Taxi alkalmazottjaként dolgozott a városban, majd visszavonulásáig vállalkozóként tevékenykedett. A tegnapi nap folyamán pedig sor került a település intézményeinek karácsonyi ünnepségeire a Szentlőrinci Általános Iskolában és a Szentlőrinci EGYMI-ben.

Szeretnénk megköszönni mindenki odaadó munkáját, aki ebben az évben is Szentlőrincért és a szentlőrinciekért dolgozott, tevékenykedett. Minden kedves olvasónak kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog, békés új esztendőt kíván Szentlőrinc Város Önkormányzata!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában