szponzorált tartalom

2019.03.07. 10:37

Ingatlanvásárlási tanácsok pécsieknek

Nem csak Pécs városában, hanem az ország más nagyobb településein is egyre magasabbak az ingatlan árak, köszönhetően a számtalan felújításnak és építkezésnek. Éppen ezért nem mindegy, hogy hol és milyen házat, lakást, tanyát vagy nyaralót vásárolunk. A szakemberek ugyanis felhívják a figyelmünket, hogy a hibák sokszor pont a részletekben rejlenek és egy olyan nagy volumenű befektetés és elköteleződés során, mint az ingatlan vásárlás, nem engedhetjük meg, hogy hibát kövessünk el.

Legyen szó használt ingatlanról vagy egy új építésű otthonról, az adásvétel során mindig legyünk körültekintőek és még mielőtt pénzt adnánk ki a kezünkből, ellenőrizzük a helyszínt és a papírokat is. Ne sajnáljuk továbbá a pénzünket egy jó jogászra, aki megvizsgálja a szerződések tisztaságát. Egy független értékbecslő pedig komolyabb irányt mutathat az ingatlan pozíciója, állapota és az eladási ára alapján. Ez pedig nem csak akkor fontos, ha saját magunknak vásárolunk ingatlant, hanem ha eladás miatt, befektetésből is tesszük azt.

A használt ingatlan vásárlás buktatói

Mivel a használt lakás piac dübörög ma Magyarországon, így kétségtelen, hogy előfordulnak olyan adásvételek, amelyek megrövidítik a vásárlót, ha az nem elég szemfüles. Sokszor a piaci érték felett kínálnak rossz állapotú épületeket vagy a papírokkal ügyeskednek a vásárló kárára. A lakásvásárlás tehát rengeteg csapdát és buktatót rejt magában – hívják fel a figyelmet a koltozzbe.hu ingatlankereső portál szakemberei.

A reális ingatlanár meghatározásához vegyük figyelembe a területet, ahol az ingatlan elhelyezkedik, a környéket, az infrastruktúrát, a közlekedési viszonyokat, a lokációt. A használt ingatlanoknál is fontos, hogy egy-egy teret mennyire tudunk majd felújítani, szobákat összenyitni, így az épület minőségét, állapotát és a felújítás költséget is kalkuláljuk előre a vételárba. Ami pedig még fontos, hogy milyen rezsiköltségekkel számolhatunk havi szinten és hogy milyenek a szomszédok.

A CSOK sokat segít a lakásvásárlásban

2019 nyarától még könnyebb helyzetben lesznek a fiatal házasok, az anyukák és a több gyereket vállaló szülők és leendő szülők. A kormány ugyanis még további családi kedvezménnyel ösztönzi őket az új és használt ingatlan vásárlásra. A kedvezményes hitel és az ajándékba kapott pénz mennyisége azonban nagyban függ attól, hogy mennyi gyereket vállalunk és, hogy használt vagy új ingatlant kívánunk-e megvásárolni.

A döntésünket nagyban segítik az olyan online rendszerek, mint amilyet a költözzbe.hu is kínál a pécsi lakosok számára. Pécs területén belül is sok ezer eladó ingatlant találhatunk, amelyeket egyszerűen szűrhetünk típusuk, áruk, méretük és egyéb fontos tulajdonságaik alapján. Így gyorsan megtalálhatjuk az ideális, új lakóhelyünket az épület kora, állapota, fűtése, a szobák száma, a telek mérete vagy éppen az ingatlan extrái alapján. A fényképek sokat segítenek, de érdemes személyesen is ellátogatni azokra a helyszínekre, ahol kiszemeltük az ingatlant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában