szponzorált tartalom

2018.06.20. 08:59

Ismét kétnapos lesz a bicsérdi burgonyaünnep

A hagyományokhoz híven minden évben június végén rendezik a faluban a közel két évtizedes múltra visszatekintő Bicsérdi Burgonyafesztivált.

Az országos hírnévre szert tett rendezvény az idén újra kétnapos lesz, a színes kínálat elemeiként június 22-én a Szentmihályi Rügyek és Fii Motilor román és magyar néptánccsoportok lépnek színpadra, este pedig a Dupla Kávé és Köteles Cindy koncertje szórakoztatja a közönséget.

Június 23-án szombaton folyamatos programként horgászverseny, szabadtéri főzés, és vízi henger is várja az érdeklődőket. A gyerekek számára pedig légvár, ügyességi játékok, és állatbemutatók teszik még emlékezetesebbé a napot. Délután három órakor kezdődnek a Burgonyafesztivál kulturális programjai, a Szentlőrinci Általános Iskola Bicsérdi Általános Iskola Tagintézmény diákjainak színvonalas műsora, és a zenés-táncos koreográfiák garantálják a jó hangulatot. Valószínűleg a Nox zenekar énekesnője, Péter Szabó Szilvia élő koncertje lesz a nap egyik fénypontja, majd a Happy Gang és Magyar Rózsa lépnek színpadra. Ezek után egy különleges tűzi-vízi játék részesei lehetünk a horgásztó partján.

A vásári forgatagban megtalálhatók lesznek helyi kézművesek és termelők is, a helyi közmunkaprogramban készített termékeket is megtekinthetjük majd a bemutatósátorban. A fesztiváli kavalkádból természetesen a gasztronómia sem maradhat ki. A hangulatos kemencés udvar a fesztivál központi helyszíne lesz, szakemberek közreműködésével a különböző burgonyafajták is megtalálhatóak lesznek a rendezvényen. Bicsérd civil szervezetei és önkéntes csoportok biztosítják a finomabbnál finomabb ételeket a színvonalas rendezvényen. A fesztivál közösségformáló ereje is óriási, hatvan önkéntes összehangolt munkájának köszönhetően válik évről évre minőségibbé a Burgonyafesztivál.

Épül-szépül a község

Folyamatosak a felújítások Bicsérden, a közelmúltban több útszakaszt is aszfaltoztak, a konyhát és a játszóteret is fejlesztik, tudtuk meg Vér József polgármestertől. A település szépítése a lakosság közös érdeke.

Megújul a játszótér

A játszótér lejáratánál lévő kőbástyák adta lehetőséget kihasználva tölgyfából készült leülőket helyeztek ki a ki. A bástyák fölé egy tetőt is építettek, így az időjárás viszontagságainak ellenálló találkozóhelyet alakítottak ki. A leülőhelyet elsősorban a fiataloknak szánták, de egy gyermekét a játszótérre kísérő szülő is megpihenhet itt, miközben szemmel tartja csemetéjét. Egy másik nagyobb fejlesztés is kezdődik a játszótéren, 25 méter hosszú drótkötélpályát alakítanak ki szakemberek. A pálya alumínium erősítésű, gumibevonatú tányérban csúszhatnak végig rajta a gyerekek. A játszótér felújítása ezzel sem fejeződik be, a partoldalba létrás mászórészt terveznek a község vezetői, melyen a kicsik felmászhatnak, lefelé pedig egy öt méter hosszú csúszdán juthatnak majd.

Új utak és temető

Pályázati forrásból valósult meg az általános iskola előtti útszakasz aszfaltozása. A faluközpontban a polgármesteri hivatal előtti útszakaszt, és a Park utca és a Rózsa utca összekötő szakaszát is aszfaltozták. A községhez tartozó zártkertben öt darab kültéri közvilágítási lámpát helyeztek el, illetve egy esőbeállót is létrehoztak, padozattal és szemétgyűjtővel ellátva. Szintén pályázati támogatásból a község egyik ravatalozóját teljesen felújították a kisbicsérdi temető és ravatalozó felújítását pedig várhatóan idén ősszel fejezik majd be.

Korszerűbb konyha

Elkezdődtek a munkák az általános iskolánál lévő konyhán is, teljes belső felújítás, és konyhai eszközbeszerzéseis a tervben szerepel. A felújítás szakipari részei az épületgépészet, a víz- és gázszerelés, a légtechnika, a kőművesmunkák és a festés és mázolás is. Június 18-án kezdődtek a fejlesztések, és augusztus végéig megvalósulnak, így a következő tanévtől korszerű és színvonalas körülmények között folytatódik a gyermekek étkeztetésének biztosítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában