ITT és MOST! Találjunk megoldást!

A vállalkozók többsége az elmúlt pár hónapban jelezte, hogy számos nehézség, az üzleti és beszállítói partnerségben kapacitáshiányok, logisztikai problémák merültek fel, amiket minél hamarabb szeretnének megoldani. Szó szerint ITT és MOST, hiszen a mostanra állandóvá váló üzleti bizonytalanság nem teszi lehetővé a hosszú távú stratégiai tervezést, de ettől még a gyártással, értékesítéssel, szolgáltatással napi szinten haladni kell.

Ezen problémák megoldására és az új kínálkozó lehetőségek hatékony menedzselésére hozta létre a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a helyi, V4 és Kárpát-medencei vállalkozók üzleti közösségének erősítésére, az ellátási lánc rövidítésére és a határmenti magyar-magyar vállalkozói kapcsolatok kiépítésére szolgáló magyar és angol nyelvű üzleti partnerkeresési platformot.

Az online kétoldalú üzletember találkozók hatékony, díj- és kockázatmentes módot biztosítanak üzleti partnerekkel történő online tárgyalásra. A szervezésben és lebonyolításban számos együttműködő intézmény segíti országosan a helyi vállalkozókat: EXIM, CED, HEPA, MKIK, GYMSKIK, Enterprise Europe Network

Önnek mire van szüksége?

– Gyártó, Alvállalkozó
– Generációváltás, Munkaerő
– Árukészlet, Alapanya
– Külföldi partner, Pályázatok
– Finanszírozás, Cég értékesítése
– Termékfejlesztés, Innováció
– Projekt partnerség
– …további igényét jelezze felénk: [email protected]

Szükségessé vált a vállalkozáshoz közelebbi partnerek megkeresése annak érdekében, hogy biztosítva legyen a beszállítói lánc folyamatossága és tervezhetősége. Ennek pótlását és üzleti kapcsolataik újjáépítését teszi lehetővé ez az egyszerű, határmenti üzleti partnerkereső oldal. Időközben megnyílt határmenti pályázatok partnerkeresésére és finanszírozására is alkalmas közvetlen tárgyalási lehetőséggel az ezeket koordináló szervezetek képviselőivel.

A felület egyedisége és nagy előnye, hogy magyar nyelven teszi lehetővé mindezt és komplex szolgáltatásként egyszerre biztosítja mind a partnerkeresési, tanácsadási és pályázati modulokat.

MIÉRT JÓ A VÁLLALKOZÁSOMNAK?

– Üzletszerzés, partnerség, projektötletek kialakítása költségmentesen, fizikai kontaktus nélkül, magyar nyelven (nincs utazási és járulékos költség)
– Korlátlan számú, egyedi üzleti ajánlat rögzíthető a céges profilhoz – mely önállóan is reklámfelület a vállalkozás számára (pl.: termék, szolgáltatás, beruházás, projekt, keres/kínál stb.)
– Az Ön által meghatározott időpontokban bármikor tárgyalhat, az ehhez szükséges online felületet – tárgyalószobát – szintén a platform biztosítja
– A tárgyalást bárki-bárkivel díjmentesen kezdeményezheti a rendszeren belüli regisztrációt követően, a kapcsolatfelvétel folyamatos
– Dinamikusan bővülő céges ajánlatok 4 hónapon keresztül

MILYEN PROGRAMOK/SZOLGÁLTATÁSOK ÉRHETŐK EL?

– Üzleti partnerkeresés, nemzetközi piacra lépés
– Kétoldalú üzleti tárgyalások – előre egyeztetett időpontban online
– Finanszírozási tanácsadás exporttevékenységhez

Webináriumok: egy szektor vagy ország kapcsán 2-3×15 perces tájékoztató előadások, ezt követően pedig személyes online tanácsadás heti rendszerességgel

Az eddig regisztrált résztvevőket itt tudja megnézni

Üzleti ajánlataik itt érhetőek el

Az Ön vállalkozását itt tudja beregisztrálni díjmentesen

Tárgyaljunk! ITT és MOST

A közel egy hónapja nyitott platform, eddig nem látott gyorsasággal telt meg a hazai és külföldi – sok esetben magyarul beszélő – vállalkozók ajánlataival.

Hányan kerestek eddig üzleti partnert a rendszerben?

Az online elérés egyik nagy eredményének tartja a kamara ezt a gyorsaságot, így mindjárt az első hónapban 200 fölötti vállalkozói profilt és közel 400 üzleti partnerségi ajánlatot rögzítettek a vállalkozók 13 országból. Soha ilyen rövid idő alatt még ennyi jelentkező nem volt, pedig 2016 óta szervez a kamara itthon nemzetközi üzletember találkozókat. Ebben közrejátszik a jelen helyzet, hiszen a vállalkozók egyik napról a másikra arra ébredtek, hogy eddigi stabil beszállítói, gyártói, logisztikai vagy kereskedelmi partnereik leálltak, bezártak vagy még nem indították újra a termelést. Hirtelen sok mindenre kell több területen megoldást – új partnerséget keresni.

Tárgyaljunk!

A felület elsődleges célja, hogy díjmentesen és minden járulékos költség pl. utazás nélkül tudjanak tárgyalni a vállalkozók a platform által biztosított virtuális tárgyalószobákban. Ezt úgy kell elképzelni, mint bármelyik, az üzleti életben már napi szinten használt online felületet, ahol két számítógép/laptop/okostelefon előtt ülő ember online tárgyal a rendszerben előre legyeztetett és elfogadott időpontban az általuk regisztrált keres-kínál ajánlatokról. Nagyon gyors, hatékony, előre leszervezett, de nem kell hosszas levélváltásra gondolni, regisztráció után csak pár kattintás az egész.

Gyakorlatilag az első pillanattól megkezdték a tárgyalásra jelölést a partnerek – és ezt egészen év végéig folyamatosan tehetik -, de ez a regisztrált ajánlatok számának növekedésével gyorsul fel igazán. Egyre nagyobb kínálatból tudnak üzleti partnert keresni. Fontos, hogy olyanok is elkezdtek online tárgyalni, akik eddig nem használták a nemzetközi üzletember találkozókat partnerkeresésre, mivel ezek munkanyelve angol volt, most viszont talál magyarul beszélő vállalkozást 13 országból.

Egy adott vállalkozásnál különböző szakterületen dolgozó kollégának mások a szempontjai: hasznos lehet, ha a lehetséges tárgyaló partnereket az értékesítéssel vagy marketinggel foglalkozó kolléga is átböngészi, jelölhet a cég tárgyaló partnert a más szakterületen dolgozó kollégák igényei alapján is. Ők maguk is bekapcsolódhatnak – ők is odaülnek a gép elé – vagy akár tolmács, tanácsadó is meghívható a tárgyalásra – a saját gépe előtt, nem kell fizikailag jelen lennie.

Itt csak vállalkozó tárgyalhat vállalkozóval?

Egy adott termék vagy szolgáltatás külpiaci bevezetése, egyáltalán a megfelelő piac megtalálása nagyon összetett előkészítést igényel. A sok helyről – és ha lehet, közvetlenül az adott piacról – összegyűjtött információ sokat segít az export kockázati tényezőinek csökkentésében. Ebben a sokrétű folyamatban számos szolgáltatás áll a vállalkozók rendelkezésére, melyet a kamara és társzervező partnerei biztosítanak az általuk működtetett külföldi irodahálózaton keresztül. Ilyenek a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. kollégái, akik a környező országokban működő külképviseleteikről érkező üzleti lehetőségekhez felkutatják a megfelelő magyar partnereket. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és EXIM tanácsadói, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara külpiaci tagozatai és vegyes-kamaráinak ügyvivői. Ezen szervezetek kollégái szintén regisztráltak tárgyalópartnerként, velük is lehet személyesen, online tárgyalni.

Nagyon széles partnerség támogatja a hazai vállalkozók igényeire a határmenti területekről a partnerek akvirálását, a GYMSKIK, az Enterprise Europe Network hálózat hazai és külföldi irodái is segítenek a lehetőség népszerűsítésben és a szervezésben, annak maximális kihasználásában.

Milyen jellegű üzleti partnert kereshetnek a vállalkozók a rendszerben?

Sem a tevékenységi területet, sem az üzleti ajánlat jellegét nem korlátozza a felület, de természetesen minden egyes ajánlat átfut egy belső validáláson mielőtt mindenki számára elérhetővé teszik. A dolog jellegéből adódóan azok az ajánlatok a „legkapósabbak” ahol valamilyen szolgáltatást, terméket vennének, hiszen ebből relatíve kevés van, a kínálati oldalon sokkal nagyobb számú ajánlat szerepel már most.

Nagyon vegyes a kép, gépipari alkatrész gyártás, műanyag fröccsöntés, irodai-, ICT és kreatív ipari szolgáltatások, turizmus-vendéglátás, rendezvényszervezés és nem meglepő módon „COVID válaszként” frissen megjelent innovatív termékek is szerepelnek a kínálatban.

December 31-ig még rengeteg tárgyalásra van lehetőség a rendszerben:

Az online találkozók nemcsak az üzleti ajánlatok miatt fontosak, hanem ezen túlmenően is számos hasznos eredményük lehet. A tárgyalások során ugyanis nagyon sok háttér információ begyűjthető az adott üzleti környezetről, új termék vagy szolgáltatás bevezetésénél tesztelhető a piaci reakció, a cég ismertségének növelésére, jelenléte az üzleti közösségben, de akár a konkurencia megismerésére is használható, nem utolsó sorban pedig remek tárgyalási gyakorlatot ad.

A KAPCSOLAT és az INFORMÁCIÓ a vállalkozó legfontosabb tőkéje

Mivel a platform idén december 31-ig biztosít tárgyalási lehetőséget, a regisztráció és a tárgyalások lebonyolítása folyamatos a zárónapig: https://ittesmost.b2match.io/

Útmutató lépésről lépésre: https://ittesmost.b2match.io/how-it-works

Hozzászólások

Szponzorált tartalom 
Érdekességek a tojásról, amit nem biztos, hogy tudtál
helyreállították
Újra megszólal Liszt Ferenc 170 éves zongorája
Csepp barát / 6 órája
Az egészségtudatos életmódról szól a TV2 új, gyerekeknek szóló sorozata
A kisfilm indulásáról Kásler Miklós tett közzé egy bejegyzést közösségi oldalán.
Gyász
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy édesapánk LUGOSI PÉTER életének 79. évében elhunyt. Temetése szűk családi körben megtörtént. A gyászoló család
Megrendüléssel tudatom, hogy ÖZV. VÁRBÍRÓ JÁNOSNÉ volt nagykozári lakos életének 99. évében elhunyt. Temetése 2020. október 22-én 13 órakor lesz a nagykozári temetőben. Gyászoló unokája
„Jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy VÉGH ZOLTÁNNÉ Müller Regina pécsi, volt fekedi lakos, 69 éves korában elhunyt. Szűk családi körben örök nyugalomba helyeztük a fekedi temetőben. Temetés utáni búcsúztatása 2020. október 22-én 18 órakor lesz a pécsi gyárvárosi templomban. Gyászoló családja
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett édesapám, Laci papánk, bátyám MARKÓ LÁSZLÓ JENŐ 77 éves korában elhunyt. Temetés előtti búcsúztatóját a Piusz templomban 2020. október 17-én szombaton, a 16 órakor kezdődő gyászmise keretében tartjuk. Temetése 2020. október 20-án 15 órakor lesz a pécsi köztemető díszterméből. Gyászoló családja
"Egy szál virág, egy gyertyaláng, egy fénykép amiről mosolyogsz ránk, emléked örökké itt marad amíg élünk, Te velünk maradsz." Fájó szívvel emlékezünk BORBÁS GYÖRGYNÉ Gyulasi Katalin halálának 1 évfordulóján. Szerető családja
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik szeretett hozzátartozónk SZIKSZAI GYÖRGY temetésén megjelentek, sírját virággal borították és gyászunkban osztoztak. A gyászoló család
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik SZABÓ-CZINDERI ISTVÁN temetésén részt vettek, gyászunkban osztoztak. A gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk, hogy VISZLÓI ISTVÁNNÉ 81 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. október 22-én 13 órakor lesz a pécsi köztemető kápolnájában. Gyászoló szerettei
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FODOR ISTVÁNNÉ Ilike hosszan tartó betegség után elhunyt. Temetése 2020. október 22-én 13.30 órakor lesz a pécsi köztemetőben. A gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk, hogy szeretett fiam, édesapánk, nagyapánk BALÁZS JÓZSEF (Tató) 73 évesen elhunyt. Temetése 2020. október 20-án 13 órakor lesz a keszüi temetőben. Gyászoló családja
Fájó szívvel tudatjuk, hogy szeretett édesanyám, anyósom, nagymamánk és kedves rokonunk RÉTFALVI RUDOLFNÉ 91 éves korában elhunyt. Temetése 2020. október 21-én a 13.30 órakor kezdődő gyászmise után lesz a pécsi köztemetőben. Gyászoló szerettei
„Elmentél, elvittél egy álmot. Elvittél egy régi szép világot. Te voltál a jóság, a szeretet. Elfelejteni Téged soha nem lehet. Csak nagyon nehéz élni nélküled." Mindazokkal tudatjuk, akik ismerték és szerették, hogy KOVÁCS TIBOR ANDOR a volt bakócai nevelőotthon nyugalmazott igazgatója 85 éves korában elhunyt. Hamvait később helyezzük örök nyugalomra. Gyászoló szerettei
"Olyan szomorú mindig egyedül lenni, Valakit mindenütt hiába keresni. Valakit várni ki nem jön többé soha feledni valakit lehetetlen csoda, Mert akit szeretünk, nem feledjük soha." Fájó szívvel emlékezünk drága kincsünk BALÁZS PÉTER halálának 15. évfordulóján. Édesanyja, testvére, mama