szponzorált tartalom

2020.06.27. 12:00

Kamaraszimfonikus est Bogányi Tiborral

Újra hallhatja a közönség a Pannon Filharmonikusokat! Szabadtéri koncertjein várja a közönséget „Szabad ég alatt” programsorozatában.

Már június 27-én, szombaton élvezhetik a muzsikát a 17.00 és 19.30 órakor kezdődő hangversenyeken, amelyeknek a Zsolnay Kulturális Negyed tágas Pirogránit udvara ad otthont. A muzsikusok kamaraszimfonikus formációja könnyedebb, de értékes klasszikus zenei műveket játszik, a sokszínűséget a különböző hangszereket felvonultató változatos művek is biztosítják

A zenekar szólistái lépnek fel, így Varga-Deák Márta hegedűművész szólaltatja meg Massanet csodaszép Meditation című művét, Solymosi Péter trombitaművész Haydn Esz-dúr Trombitaversenyével varázsolja el a közönséget. Bánfalvi Zoltán, a zenekar koncertmestere sikeres darabok zeneszerzője is egyben, hangszerelésében most Buxtehude Chaconne-ját hallhatjuk, de felcsendül egyebek mellett több kedvelt, ismert Strauss polka, keringő, de Rossini Tell Vilmos nyitánya is.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szimfonikus zenekar nehéz mozgatása miatt délutáni rossz idő esetén mindkét koncertet az esőhelyszínen, a Kodály Központban tartjuk meg. Indulás előtt a www.pfz.hu oldalon tájékozódhatnak. Jegyek a helyszínen és a jegymester.hu oldalon vásárolhatók.

Érdemes kimozdulni, újra zenei élményt gyűjteni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában