szponzorált tartalom

2020.09.25. 00:01

Köszöntik az időseket Harkányban

Közeleg az idősek világnapja, amelynek megünneplése ebben az évben más településekhez hasonlóan a harkányi városvezetésnek is nagy fejtörést okoz. A szépkorúak köszöntését mindenesetre a járvány sem akadályozza meg.

20200824 Szolnok Fotó: Csabai István CSI Új Néplap Gombás Gáborné Marika 80 éves köszöntése.

Fotó: Csabai István

Harkány Talán nem túlzás azt mondani, hogy egy település számára az egyik legfontosabb esemény minden évben az idősek köszöntése, hiszen ők őrzik azokat az értékeket és hagyományokat, amelyek fontos részei a város múltjának. Harkányban minden évben rendezvényt szerveznek az idősek számára, hogy így fejezhessék ki a város nevében azt a tiszteletet, melyet irántuk éreznek. A napjainkban újra aggasztó képet mutató járványhelyzet azonban átalakította az eddigi szokásokat és az eredeti elképzeléseket. Mint arról a harkányi lakosok már tájékoztatást kaptak, a járvány második hullámában a fürdővárost sem kerülte el a vírus, ezért még körültekintőbben kell odafigyelni a védekezésre.

– Ez alkalommal legnagyobb sajnálatunkra elmarad a rendezvény, az idén a járványhelyzet arra kényszerít bennünket, hogy rendhagyó módon fejezzük ki hálánkat és megbecsülésünket a szépkorú lakosaink iránt – mondta Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere, utalva arra, hogy nem szeretnék éppen az új koronavírus által legveszélyeztetettebb korosztályt egy helyiségbe összehívni.

– Az idős lakosaink sok mindent megéltek már életük során. Sok örömben, bánatban volt részük, volt, hogy féltették gyermekeiket, aggódtak unokáikért, mindig óvták és védelmezték őket, amikor szükségük volt rá. Most elérkezett az idő, hogy mi vigyázzunk rájuk, ezért döntöttünk úgy, hogy nem kísértjük a sorsot és más módot keresünk az idősek napjának megünneplésére – tette hozzá a városvezető.

Október elseje és tizedike között kis ajándékcsomagot kap minden 65 év feletti harkányi lakos, melyet az önkormányzat dolgozói fognak eljuttatni a szépkorúak otthonába. Ezzel is elősegítve azt, hogy a megbetegedés kockázatának ne tegyék ki az ünnepelteket.

Hegedűs Marciért zenélnek szombaton

Az Ismerős Arcok zenekar kiemelt feladatának tekinti, hogy a zene gyógyító ereje mellett pénzadománnyal is segítsen a hátrányos helyzetű embereken és a rászorultakon.

Szombaton 20:30-kor a Szól a Szív Alapítvánnyal közösen egy ritka betegségben szenvedő kisfiú gyógyulásáért, valamint otthonának akadálymentesítéséért adnak jótékonysági koncertet Harkányban.

Hegedűs Marci – aki egy hihetetlenül vidám és mosolygós kisgyerek – egy nagyon ritka rákbetegségben szenved, amit a világon alig 20 betegnél diagnosztizáltak. Kiskora óta mozgásképtelen, de a család töretlenül hisz abban, hogy a terápia és az alkalmazott kezelés eredményre vezet és Marci fejlődik, valamint a végtagjai újra megmozdulnak. Jelenleg Marci otthonának élhetővé tételére folyik a gyűjtés, hogy a kisfiút a szülei a kerekes székével együtt tudják mozgatni a lakásban.

Az Ismerős Arcok előtt 19:20-tól a harkányi Csak Apa Kedvéért zenekar szórakoztatja a közönséget. A rendezvényt a várható rossz időjárás miatt a művelődési házban tartják meg, 18:45-től várják a résztvevőket.

Gazdára talált több önkormányzati ingatlan is

Az önkormányzat a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett bevételkiesést a már régóta értékesítésre kijelölt ingatlanok eladásával próbálja csökkenteni, ezeket az ügymeneteket az elmúlt hónapokban felgyorsították. Az eladásukból származó bevételek az ősz során fogják segíteni az önkormányzat működését és a tavaszig tartó időszakot.

Gazdára talált a fürdő egykori TMK épületegysége, ahol most a városgondnokság működik. Ez a Thermal Hotel fejlesztési területe lesz, amely komoly összeget nyert szállodájának fejlesztésére. A szomszédságban lévő, közel húsz éve üresen álló egykori vízmű üdülőt is értékesíteni tudták, köszönhetően annak, hogy egy külföldi befektető csoport Harkányban lát lehetőséget. Mindkét adásvételnél hosszú éveken keresztül tartó jogi csatározásoknak kellett pontot tenni a végére. A liciteljárás mindkét esetben eredményes volt, sőt részben a korábbi becsértéknél magasabb összegért keltek el ezek az ingatlanok. Több külterületi ingatlant is értékesített az önkormányzat, mivel a testület a jelenlegi gazdasági helyzetben fontosabbnak tartotta, hogy a felkínált területekért egy összegben érkezzen meg azok ellenértéke, minthogy ez hosszú éveken keresztül minimális bérleti díjban jelenjen meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában