pr-cikk

2020.11.27. 00:00

Lehetséges a játszva tanulás

(x)

A közoktatásban állandó kérdésként szerepel a gyermekek megfelelő kompetencia szintje a különféle területekre vonatkozóan. Erre válaszul lépett piacra az Emelkedő nevű kompetenciafejlesztő mobilapplikáció, amely amellett, hogy változatos területeken fejleszti a gyermekek készségeit, különféle szakmákba is betekintést nyújt számukra, mindezt úgy, hogy színesebbnél színesebb érdekességeket tár fel a világ csodáiról.

Örök kérdés, hogy vajon lehetséges-e a játékos módon történő tanulás? Az Emelkedő megálmodói szerint igen. Az önmenedzselés, a proaktivitás vagy a fókuszált figyelem mind-mind olyan kompetenciák, amelyeket megfelelő oktatással igen magas szintre lehet emelni. Az Ebből adódóan az Emelkedőben az általános ismeretek szélesítésével együtt összesen kilenc olyan kompetenciára fektettük a hangsúlyt, amelyek megfelelő szintre fejlesztésével elősegíthetjük, hogy a ma gyermekei, akik a jövő felnőttjei, képesek legyenek sikerre vinni elképzeléseiket és hatékonyan tudjanak érvényesülni az élet különféle területein.

Ennek tekintetében egy olyan mobilapplikációt sikerült megalkotnunk, amely amellett, hogy kompetenciákat is fejleszt, a szülők számára is biztosít egy olyan programot, amellyel ténylegesen a gyermek javára válhat az interneten töltött idő. Az Emelkedő alapfilozófiája szerint rohamosan fejlődő világunkban a jövő generációjának sikeréhez és versenyképességéhez az alapműveltség mellett elengedhetetlen az alapvető kompetenciák megfelelő szintű elsajátítása.

Figyelembevéve a világ azon tendenciáit, amelyek egyre inkább a digitalizáció felé száguldanak, jogosan merül fel a kíváncsiság, hogy vajon mi lesz azon hagyományos szakmákkal, amelyek nem kapcsolódnak szorosan az informatikához. Milyen eszközökkel dolgozik egy tűzoltó? A világ melyik rejtett zugaiban tár fel érdekesebbnél-érdekesebb titkokat egy régész? Milyen izgalmas kalandokba keveredik egy rendőr? Az Emelkedőben erre mind megvan a válasz!

Az említett kompetenciákat összesen nyolc szakmába öltöztettük fel, így az Emelkedőben minden játékos megtalálja a számára szimpatikus hivatást. A válaszunk tehát továbbra is, hogy igen, lehetséges a játszva tanulás!

Az Emelkedő honlapja ITT, Instagram-oldala ITT, Facebook-profilja pedig ITT érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában