szponzorált tartalom

2020.02.18. 11:13

Lendületesen halad a munka Szederkényben

Szederkényben tavaly ősszel, tettre kész képviselőkkel kezdődött meg az ötéves önkormányzati ciklus.

Maml Balázs, a község új polgármestere – aki egyben Mohácson a vezető pénzintézet bankfiók igazgatója is – társadalmi megbízatású státuszban végzi munkáját. A napi operatív munka Ulbert Renáta és Koller Zoltán alpolgármesterek hathatós támogatásával folyik. A modern kor „infó technikáját” alkalmazva a község vezetői óráról órára tudnak stratégiai döntéseket hozni Szederkény ügyeiben. A Közös Önkormányzati Hivatalt dr. Szlávecz Tamás tapasztalt jegyző irányítja, Szederkény központtal.

Ami a község gazdálkodását illeti, Hergenrőder János korábbi polgármester és testülete, pozitív mérleggel hagyták utódjaikra Szederkény büdzséjét, elkülönített számlákon kezelve az elnyert pályázati forrásokat. A szederkényiek büszkék felújított óvodájukra, iskolájukra és kultúrházukra. Az önkormányzat a tavalyi évben eredményesen pályázott a Magyar Falu Programban, a nyertes tenderek sorában van többek között a község karbantartását segítő traktorbeszerzés, óvodai és temetői fejlesztések, orvosi eszközök vásárlása és a hivatal épületének renoválása.

Tavaly befejeződött a térségi szennyvízprogram szederkényi gerinchálózatának beruházása, mintegy 840 millió forint értékben. Erre a lakosság több mint fele már rákötött, illetve a település intézményei is csatlakoztak a hálózathoz. Hamarosan pedig elkezdődhet a 20 kilométer hosszú, Szederkényt és Bogádot összekötő kerékpárút kiépítése is, amelyre 160 millió forint támogatást fordíthat az önkormányzat.

A szederkényi képviselő-testület előre gondolkodva, professzionális területfejlesztési szakemberek bevonásával tervezi fejlesztéseit. Ezzel is felkészülve az uniós és hazai forrásokra pályázható kiírásokra. Workshopok keretében felmérik a lakossági igényeket és közösen alakítják a község jövőképét.

A közeljövőben megvalósuló beruházásokkal kapcsolatban elmondható, az önkormányzat még ebben az esztendőben a rendőrséggel együttműködve kamerarendszer telepítését tervezi, a kamerákat Szederkény közbiztonsági szempontból meghatározó pontjaira, emellett a forgalmas főutcára egy sebességjelző rendszert is kihelyeznek.

Ifjúsági klub kialakítását tervezik

A lendületes munkát folytató önkormányzat továbbra is támogatja Szederkény igen aktív és eredményes civil és egyesületi életének meghatározó civil szervezeteit. A fiatalok számára modern, felszerelt ifjúsági klub kialakításában gondolkodnak, amelyre áldozni is szeretnének. A hozzájuk érkező vendégeket a hamarosan megújuló tájházba és a kiváló borokkal rendelkező nyomjai és szederkényi pincékbe szeretnék csábítani. Mindezek fényében Szederkényben az elkövetkezendőkben is őrzik a múlt értékeit és mindent megtesznek a jövő építése érdekében.

Bővítették a nyugdíjas lakóotthont

A tavalyi esztendőben az idős korúak lakhatását és egyben egészségügyi felügyeletét is biztosító, saját forrásból finanszírozott nyugdíjas lakóotthont építettek és adtak át. Ez már a második lakótömb Szederkényben, ahol 12 összkomfortos lakás található. A korábban elkészült épületegységben pedig 18 önálló apartmant vesznek igénybe a szépkorúak. Egy-egy lakrész folyamatosan felszabadul, ennél fogva érdemes érdeklődni a hivatalban az éppen aktuális lehetőségek iránt. Rugalmas és egyben gyors eljárással, máris be lehet költözni a szederkényi „nyugdíjas negyedben” lévő minőségi otthonokba.

Az összeállítás a Szederkényi Önkormányzat támogatásával készült.

Összeállította: Rajnai-Zsíros Krisztina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában