pr-cikk

2020.11.30. 00:00

Lezárult a kiterjesztett rehabilitációs szemléletű program Baranyában

Üzleti terv is készült a bűnelkövetők társadalmi integrációjára.

(x)

Online konferencia keretében számoltak be a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával és a Baranya Ifjúságáért Közhasznú Nonprofit Kft. megvalósításában zajló, a bűnismétlés megelőzését szolgáló és a társadalmi felelősségvállaláson alapuló „kiterjesztett rehabilitációs szemléletű program” eredményeiről.

A 2019. szeptemberében induló projekt keretében habilitációs programok futottak pécsi általános iskolákban 130 fiatal közreműködésével, de fontos projektelem volt a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tartózkodó, 30 elítélt bevonásával zajló habilitációs célú foglalkozássorozat is.

A megvalósítási időszak alatt a projekt nemcsak a bűnelkövetőkkel és azok családtagjaival kapcsolatba kerülő 30 szakembernek kínált akkreditált képzést a „coach személet bűnmegelőzésben”, valamint a „bűnelkövetők munkaerőpiaci rehabilitációja” témában, hanem fókuszcsoportos vizsgálatokkal mérte fel, hogyan lehetne e hátrányos helyzetű réteg társadalmi integrációját minél hatékonyabban megvalósítani. Az így készült kutatási jelentés szolgált alapul ahhoz a kompakt üzleti tervhez, amely egy, a bűnelkövetők foglalkoztatását szem előtt tartó társadalmi vállalkozást körvonalaz.

A projektzáró online konferencia anyagai mindenki számára hozzáférhetőek a Baranya Ifjúságáért Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján https://baranyaifjusagaert.hu/elkovetok-emberkepe/ .

A program a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósult meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában