szponzorált tartalom

2020.05.27. 08:33

Megkezdődött az útfelújítás Villányban

Úgy tűnhet, hogy a járványhelyzet miatt lelassult a munka, de ez csak a látszat, hiszen Villányban folyamatosan azon dolgoznak, hogy projektek indulhassanak el, kerüljenek a kivitelezés szakaszába, és minden olyan feltétel adott legyen, amely az ott élőket támogatja.

Fotó: May Peter 20/92-71-235

A városvezetés minden olyan témában partner, mely a közösségüket építi, városukat szebbé és ismertebbé teszi. A lehetőségek adottak, már csak az a feladat, hogy ne maradjanak tervek, hanem megvalósult projektekké váljanak. A legkisebbtől a leglátványosabbig. Talán ez a legfontosabb üzenete Mayer István polgármesternek és a képviselő-testületnek. A folyamatos fejlődéshez ugyanis egyformán kell értékelni az apróbb lépéseket, nem csak a nagyokat. A lényeg, hogy folyamatosan mozgásban legyenek, pályázzanak, és mindig azon gondolkodjanak, min lehetne még javítani, mit lehetne fejleszteni.

Ebben a lakosok is partnerek, hiszen számos olyan kezdeményezés van, mely a villányiaktól indult el. Napokon belül kihelyezésre kerülnek azok a német nyelvű utcanévtáblák, melyek háttérmunkája négy éve kezdődött el. Ahogyan egy régóta várt helytörténeti gyűjtemény kialakítása is folyamatban van, mely többek között Villány őslakos nemzetiségeinek (németek, szerbek-horvátok és a Felvidékről vagy az Alföldről ide telepített magyar lakosság) emlékeit mutatná be.

– Büszke vagyok arra, hogy az emberek kitartóak, folyton a megvalósítás lehetőségeit keresik. Ezt az akarást szeretné a villányi városvezetés is támogatni, és az együttműködésből olyan dolgokat létrehozni, amik tovább gazdagítják városunkat – fogalmazott Mayer István polgármester. Mint mondja, csak így lehetséges, hiszen ők is azért tevékenykednek, hogy jobb életfeltételeket biztosítsanak az itt lakóknak.

Német nyelvű utcanévtáblákat helyeztek ki

Ami a folyamatban lévő kivitelezési munkálatokat illeti, nyár végére elkészül és a katasztrófavédelem munkatársai használatba vehetik a tűzoltóőrs új épületét, de elkezdődtek a munkálatok a Fő utca felújításánál is.

A Baross Gábor utcában és az Ady Endre fasoron a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 1,8 kilométer hosszan zajlanak a burkolatfelújítási munkák, melyek a burkolat, a padka, a szegélysorok és a vízelvezető rendszer felújításait, átépítéseit foglalják magukba. A városháza és a Fülemüle csárda közötti teljes körű felújítás várhatóan kora őszre valósul meg. Az építés alatt az arra közlekedők a forgalom korlátozására, esetenként félpályás lezárásra számíthatnak.

Ezzel kapcsolatban a városvezető elmondta, képviselőtársaival igyekeznek gördülékennyé tenni a folyamatokat, azaz mindig időben tájékoztatják majd az érintetteket, hogy legyen idejük felkészülni, hogy ők is lássák a folyamat elemeit.

– Egy út építése befolyásolja az üzletek megközelíthetőségét, a parkolási lehetőségeket. A város jó kommunikációjának köszönhetően a lakók elfogadták és megértették a változások célját. Ahogyan azt is, hogy átmeneti nehézségekről van csupán szó, annak érdekében, hogy a kivitelezés minél hamarabb megvalósulhasson – tette hozzá.

A járványhelyzetet is jól kezelte a város, a Pappas Autó által biztosított kisbuszt hatékonyan használták, segítve a rászorulókat, az érintett korcsoportot. „A hatékony és legjobb eredményhez összefogás és a célokért tett közös lépések szükségesek” – hangsúlyozta Mayer István. Mint mondja, a képviselők pénzbeli támogatásai is nagy segítséget jelentettek, és láthatóvá tették a villányiak számára, hogy mindenki azon van, hogy a helyzetet a lehető legjobban kezelhessék.

Közös munkával

Villány nemcsak projektjeiben, de kommunikációjában is megújul, mindezt annak érdekében, hogy a lakossággal végzett közös munka tovább fejlődhessen. Ha mindannyian hozzáteszünk tudásunkkal, tapasztalatunkkal, akarásunkkal, akkor csak jó dolgok jöhetnek ki belőle – összegezte a polgármester.

Virágosítanak

Újrafüvesítették a pincesor előtti területet és pótolták a hiányzó fákat. Több ponton hordókra rögzített virágtartókat helyeztek ki, és ezt folytatni kívánják a Baross Gábor és Damjanich utcában, illetve Virágoson is. Egységes városkép kialakítására törekednek. A városvezetés ezúton is köszöni a hordókat a Bock, Gere Attila, Gere Tamás és Zsolt, Günzer Tamás és Sauska Borászatoknak, továbbá a Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium igazgatójának és Bernáth Orsolya kertésznek a szakszerű segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában