szponzorált tartalom

2019.05.21. 21:46

Megújult az orvosi rendelő Magyarbólyban

Már korszerűbb körülmények között fogadják a pácienseket.

sdr

A felújított orvosi rendelő előtt Blázsovics Attila, Magyarbóly polgármestere köszöntötte hétfőn reggel a megjelenteket, köztük Har­gitai János országgyűlési képviselőt, dr. Csontos Zsolt háziorvost, valamint a községvezető tisztelettel üdvözölte Sipos Péternét, aki 38 évig dolgozott a magyarbólyi orvosi rendelőben asszisztensként, az idén viszont nyugdíjba vonul.

– A ma megjelentek közül majdnem mindannyian tősgyökeres magyarbólyiak, így tudják, hogy a körzeti orvosi szolgálat megteremtése óta ugyanazok a körülmények voltak itt egészen a múlt hónapig. Ezeken a körülményeken próbáltunk javítani ezzel a felújítással, amihez az önkormányzat is hozzájárult, de a költségek jelentős részét a Belügyminisztériumtól kapott 16 millió forint pályázati támogatás adta – mondta a polgármester. Az épületen teljes szerkezetátalakítás történt és még hátravan a naperőmű felépítése, melyet rövid időn belül felszerelnek a rendelőre, hogy az épület fenntartási költségei csökkenjenek.

Hargitai János országgyűlési képviselő elmondta, az egészségügy központi kérdés egy olyan országban, ahol rendkívül sokat áldoznak a családokra, a fiatalokra, a gyerekekre. Öröm számára, hogy Magyarbólyban is sikerült megteremteni az orvosi rendelő felújításának feltételeit.

– Az alapellátás áll a legközelebb az emberekhez. Ennek a fejlesztése azért is nagyon fontos, mert ha itt meg tudjuk fogni a betegek egy részét, akkor feleslegesen nem kell küldeni őket más helyre. Tudjuk, hogy ehhez korszerű körülményeket kell teremteni, hogy a jól felkészült háziorvosok – akik minden beteget ismernek – lehetőség szerint helyben tudják kezelni a páciensek baját. Ez a betegeknek és magának az egészségügyi ellátásnak is jobb volna – mondta az országgyűlési képviselő.

A Magyar Falu Program keretében pályázik az önkormányzat olyan hordozható eszközökre, melyeket az orvos magával tud vinni a körzethez tartozó településekre. A polgármester elmondta, ha a kapott támogatás esetleg nem lenne elég az eszközökön túl a berendezésre is, ahhoz az önkormányzat a szükséges forrást biztosítani fogja.

Pályázatot nyújtottak be a Magyar Falu Programban is

Blázsovics Attila elmondta, a Magyar Falu Programban a helyi identitástudat erősítő programok megvalósítására nyújtottak be még pályázatot. Ennek részeként a művelődési házat szeretnék kívül belül lefesteni, illetve olyan programok lebonyolításához szükséges támogatásra pályáznak, melyeken az idősek a fiatalok részére át tudják adni a tapasztalataikat. Kidolgoztak egy olyan interaktív programsorozatot, amely mindenki számára életmód-tanácsadásokkal szolgál, illetve fiatal sportolóknak egyéni edzéstervet biztosítana. A programok szervezéséhez egy főállású munkatársat is szeretnének alkalmazni.

A település vezetői

A csaknem ezer fős község polgármestere Blázsovics Attila. Alpolgármester: Boncz Attila, képviselők id. Kovács Zoltán, ifj. Kovács Zoltán, Kundárné Dancsó Éva. A nagyharsányi közös önkormányzati hivatal jegyzője: Szarkándi Zita. Az általános iskola igazgatója Fáncsi Judit. Az óvoda vezetője: Feiter Róbertné. A bölcsőde vezetője: Boncz Anita. A művelődési ház vezetője Szelepcsényi Bálint, a labdarúgó egyesület elnöke id. Kovács Zoltán. A református lelkész Balog Barna László, katolikus plébános Benchea Celestin. Háziorvos: Dr. Csontos Zsolt, védőnő: Némethné Gettó Mó- nika. Szociális segítő: Kvassay Boglárka. A polgármesteri hivatal elérhetősége: Magyarbóly Község Önkormányzata 7775 Magyarbóly, Vasút utca 15. Telefon: +3672/456-106.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában