szponzorált tartalom

2020.03.13. 14:32

Melyek a leggyakoribb okok, amiért hitelt veszünk fel?

Szinte bármikor adódhat az életben olyan helyzet, amikor hitelre van szükségünk, de persze nem mindegy, hogy milyen problémát milyen típusú hitellel próbálunk megoldani.

house model on euro cash stack closeup

Fotó: Ivan Kmit

Lássuk, milyen okok miatt vesznek fel a magyarok hitelt, s azt is megnézzük, hogy milyen típusú hitelt érdemes igényelni az adott típusú helyzetben.

Lakásvásárlás és lakásfelújítás

Talán le sem kell ezt írni, viszont a többség nyilván olyan helyzetben fog a bankokhoz fordulni, amikor valamilyen nagyobb értékű dolgot szeretne megvásárolni. Egy lakásvásárlás során bizony a legtöbb embernek szüksége van hitelre, így ilyenkor sokan először félretesznek, hiszen minimum 20% önerő és persze a fedezet – megvásárolni kívánt ingatlan – nélkül szinte szóba sem állnak velünk a bankok.

Milyen hitelt vegyünk fel hozzá?

  • A lakásvásárláshoz igényelhetünk piaci kamatozású vagy kamattámogatott lakáshitelt, amelyet akár 30 éves futamidőre, fix törlesztőrészletekkel tudunk igénybe venni – banktól függően.
  • A lakásfelújításhoz már a lakástakarék-megtakarítás konstrukciókat érdemes nézni, s csak ezután elgondolkodni lakáshitelen, mert egyes esetekben még állami támogatás is kerül az ilyen típusú megtakarítási számlákra, így az is lehet, hogy ebben az esetben nem kell majd lakáshitelt felvennünk.
  • Autóvásárlás

    A magyarok továbbra sem szeretnek tömegközlekedni, melyet jól mutat az a kép, amikor a buszról rátekintünk a forgalomra, s minden autóban csak egy ember ül. Az autóvásárlás is sokba kerül, így sokan vesznek fel erre is valamilyen hitelt.

  • Milyen hitelt vegyünk fel hozzá?
  • Új autó vásárlás esetén:

    Az autóhitel vagy a lízing lehetősége is nyitott ebben az esetben,melyhez ez nemcsak önerőre, de fedezetre – a megvásárolni kívánt jármű – is szükség van.

    Használt autó vásárlás esetén:

    Itt nem lehet igénybe venni a hagyományos értelemben vett autós hiteleket, így az összegtől függően a szabad felhasználású személyi

    kölcsönt szokták kérni, hiszen ehhez nem kell sem önerő, sem fedezet, s a hitel összege akár 24 órán belül már a bankszámlánkon lehet.

    Előre nem látható kiadások

    Bármikor történhet egy beázás, egy természeti katasztrófa vagy egy betörés, amelyre nem minden esetben lehet felkészülni. A biztosítók nem szeretnek azonnal fizetni, így a legtöbb embernek egyedül kell megoldania az ilyen kellemetlen szituációkat. Mindegy, hogy a munka miatt egy új laptopra, vagy a tegnapi esőzés miatt egy nagy teljesítményű szivattyúra van szükség, szerencsére az ilyen kellemetlen helyzetekre is van megoldás.

  • Milyen hitelt vegyünk fel hozzá?

  • Gyorskölcsönt, hiszen itt nincs szükség fedezetre, vagy hosszabb munkaviszonyra – akár egy hónapos munkaviszony után is igényelhetjük. A gyorskölcsön, ahogy a neve is mutatja, akár már aznap a számlánkra érkezhet, így tényleg gyorsan jön a segítség a nem várt kiadások fedezésére.

    Hitelkiváltás

    A hitelkiváltás tökéletes megoldás arra, hogy egy vagy több régebbi, nehezebben fizethető hitelt egy sokkal olcsóbbra tudjuk cserélni, mely során tehermentesíteni tudjuk az ingatlanunkat, illetve csökkenteni tudjuk a havi törlesztőnket is.

  • Milyen hitelt vegyünk fel hozzá?

  • A felgyülemlett hitelt egy adósságrendező hitellel tudjuk orvosolni, mely modern konstrukcióval rendelkezik, így könnyebb lesz visszafizetni a törlesztőket.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában