szponzorált tartalom

2020.03.04. 10:01

Minden a gyermekes családokról szól nőnapon a Sportcsarnokban!

A Pécsimami Közhasznú Egyesület hagyománnyá vált rendezvénye komplex segítséget nyújt a családoknak: a tavaszi baba-és gyerekholmi börze mellett ingyenes játszóház és tanácsadások várják az érdeklődőket. A belépés és minden program ingyenes. 

Nőnap apropóján a rendezvényen adnak át egy különleges elismerést, „Az év női példaképe” díjat a közönségszavazás és a szakmai zsűri döntése alapján kiválasztott két édesanyának.

A Pécsimami által szervezett börzén több mint 300 méternyi tavaszi baba-és gyerekholmiból, játékból válogathatnak a szülők, a bolti ár töredékéért.

Amíg anya vásárol, a gyerekeket ingyenes játszóház szórakoztatja: lesz ugrálóvár, trambulin, óriás építőkocka, DUPLO játszóház, nőnapi kézműves foglalkozás, Maci kórház és Gyurmavilág játszóház is!

A családi kasszába kerülő forintokat jelenthetnek a helyszínen igénybe vehető, ingyenes tanácsadások: a Kormányhivatal, a Magyar Államkincstár és a Területi Szociális Központok munkatársaitól is lehet kérdezni CSOK, táppénz, CSED, GYED, CSP, GYES, GYET, babakötvény, szociális ellátások témájában.

Most első alkalommal arra is lesz lehetőség, hogy a szülők a Magyar Államkincstár standjánál nyissanak Start értékpapírszámlát gyermeküknek, melyhez mindössze a szülő és a gyermek lakcímkártyája, adókártyája, és a szülő személyazonosságának igazolása szükséges.

Újdonság, hogy a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetével együttműködésben szerveznek jótékony célú adománygyűjtést: a Vöröskereszt standjánál bárki leadhatja a kinőtt, megunt, de jó állapotú holmikat, amit a Vöröskereszt rászoruló családokhoz juttat el.

A programot március 8-án (vasárnap) 15.00 és 18.00 óra között rendezik meg a Lauber Dezső Sportcsarnokban (Pécs, Veress E. u. 10.), a belépés és a programok ingyenesek. Bővebb információ a Pécsimami weboldalán található.

A rendezvény a Pécsimami Közhasznú Egyesület szervezésében, a Nemzeti Együttműködési Alap, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Miniszterelnökség támogatásával valósul meg.

Címkék#pécsimami

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában