szponzorált tartalom

2020.09.15. 14:11

Mire kell figyelni egy fűkasza vásárlásánál?

Ha fűnyírót vagy fűkaszát vásárolunk, azt kell először eldöntenünk, hogy az elektromos, a benzines vagy az akkumulátoros megoldás lesz-e a legmegfelelőbb. Ezt pedig az a tény dönti el, hogy milyen feladatra használjuk az eszközt a legtöbbször. Mi most a benzines fűkasza előnyeit vettük sorra.

Forrás: freepik.com

Kezdjük a legfontosabbal: a fűkasza nem fűnyíró, nem bozótvágó, de nem is szegélynyíró. Akkor használjuk, ha elhanyagolt, sűrű területeket kell rendbe tenni, vagy az elvadult, gazos részeken kell kiirtani a nem oda való növényeket. A kialakításának köszönhetően tökéletes a nagyobb területek karbantartására, ezzel például többet tud, mint egy egyszerű szegélynyíró, amelyet inkább precíziós munkára ajánlanak a szakemberek.

Miért előnyös a benzines fűkasza?

Éppen az imént részletezett használatából adódik, hogy a fűkaszák esetében az elektromos verziók kevésbé hatékonyak: a nagy területek nyírása közben kifejezetten idegesítő, ha egy hosszabbítót folyamatosan húzni, kerülgetni kell. Ezt a problémát orvosolja az akkumulátoros és a benzines fűkasza kialakítása, amelyek teljes szabadságot biztosítanak.

Előbbi verzió inkább a ritkábban sorra kerülő munkavégzéshez alkalmas, vagy akkor, ha a fű, illetve a gaz mennyisége nem jelentős. Mivel egy elhanyagolt területen sűrű aljnövényzet alakulhat ki, azt csakis nagy teljesítményű gépekkel lehet felszámolni, ehhez viszont a legtöbb esetben nem elegendő az akkumulátoros modellek ereje. Ezzel szemben a benzines fűkasza motorja a legtöbb esetben erősebb, nagyobb nyomatékú, ennek következtében pedig gyors és precíz munkára képes.

A pénztárca is a benzines megoldást támogatja

A vásárlás esetében természetesen fontos szempont az ár, amelyben a benzines fűkasza szintén jól teljesít. Általában ezek a modellek alacsonyabb árazással kerülnek a boltokba, persze ez függ a márkától és a teljesítménytől is. Az viszont biztos, hogy a benzines megoldásokból sokkal nagyobb a választék, így könnyebben megtalálja az ember az igényeinek minden tekintetben megfelelő megoldást.

Egy benzines fűkaszát elegendő berántani, és már hullik is a felesleges növényzet az útjában. Persze a hátrányokról sem szabad megfeledkezni, kell például bele üzemanyag, amelyért fizetni kell a benzinkúton, viszont az elektromos megoldást is kell tölteni, azaz ebben a tekintetben nem jelentős a különbség a két típus között.

Hol használható a benzines fűkasza?

Azért is kiváló választás egy benzines modell, mert több szituációban használható. Egy nagy teljesítményű fűkasza ugyanis egyszerre alkalmas az ipari területek rendben tartására, de egy átlagos családi ház kertjének nyírására is. Ha pedig olyat választunk, amelynél adott az automatikus damiladagolás, tényleg nem kell bajlódni a munka közben semmi mással. Gyorsaság, szabadság, haladós feladatvégzés – ezek az előnyök járnak egy benzines fűkasza megvásárlása mellé.

Fontos: lehet a fűkasza akkumulátoros vagy benzines, minden esetben körültekintően kell azt használni, maximálisan betartva a biztonsági előírásokat. Ne feledkezzünk meg erről egy pillanatra sem, és mindig olvassuk el a megvásárolt modellhez társított használati utasítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában