szponzorált tartalom

2020.03.01. 13:45

Most jön, ami még nem volt: Orsovai Reni önmagával csap össze A Dal 2020 döntőjében

A Dal 2012 óta íródó történetében először fordul elő, hogy egy versenyző kétszer lép színpadra a döntőben. Szombat este a hat másik fellépő mellett önmagával is összecsap Orsovai Reni A Dal 2020 döntőjében, hiszen Rácz Gergővel közös duettje és zenekarával, a Nenével jegyzett dala is bejutott az idei verseny nyolc legjobbja közé. Reni az elődöntő után elmondta, hogy már az is óriási dolog, hogy kétszer is énekelhet és szerinte akármelyik dala szerepel jobban, az a másik produkciót is „húzni fogja”.

Nyolc formáció maradt versenyben A Dal 2020 75 millió forint összértékű, a zenei karrier építésére fordítható fődíjáért. A szombat este egyik nagy esélyese a civilben egy középiskolában ének-zenét tanító Orsovai Reni, hiszen két produkcióval is a zsűri és a nézők elé állhat. Mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy ha választani lehetne, akkor Reni a Rácz Gergővel közös duettjét vagy a saját zenekarával játszott Későre jár című dalt látná inkább az első helyen. „Erre nem fogok válaszolni, mert nincs is rá válaszom. Nem tudok választani a két produkció közül, ezért örülök is, hogy nem nekem kell döntenem” – mondta az énekesnő a második elődöntő után, amikor kiderült, hogy a Nenével is ott lesz a fináléban.

„Akármi is történik szombat este, az biztos, hogy egy esetleges siker a másik dalnak is jót tesz majd. Szerencsére kis hazánk tele van jobbnál jobb fesztiválokkal, ezért biztosan találunk lehetőséget majd arra, hogy Gergővel és a Nenével is a közönség elé álljunk”

– tette hozzá Reni, aki azt is elárulta, hogy A Dal 2020-as sikerek hatására már elkezdtek sűrűsödni a fellépési megkeresések is.

Orsovai Reninek a döntőben még az eddigieknél is nehezebb dolga lesz, hiszen szombat este már csak nyolc dal küzd azért, hogy a 2020-as év slágere legyen. A szervezők szerint is komoly erőpróba vár az énekesnőre, de szerintük Reni „egy profi művész, aki képes helytállni és megoldani a feladatot, a műsorkészítők pedig a megfelelő körülmények biztosításával mindenben segítik majd, hogy a legjobb formáját mutathassa a Dal 2020 döntőjében is.”

„Próbálom jól érezni magam, és kiélvezni azt, hogy mindkét oldalamat meg tudom mutatni. A Későre jár a vadabb énembe, a duettünk pedig az érzelmesebb oldalamba enged betekintést. Az biztos, hogy az egész hetem a gyakorlás jegyében telik majd, hogy mindkét fellépésnél a lehető legjobbat tudjam kihozni magamból. Többet nem igazán tehetünk, az a második elődöntő után is látszott, hogy időnként óriási meglepetések születnek” – mondta Reni, aki egyik döbbenetből a másikba esett, amikor az eredményhirdetésnél egymás után derült ki, hogy kiesett Wolf Kati, Kökény Attila és Pál Dénes is.

A most kiesett produkcióknak sem ért még véget a verseny, hiszen a www.adal.hu oldal Akusztik menüpontja alatt mind a 30 versenydal akusztikus változatára lehet szavazni március 4-én éjfélig. A Dal Akusztik győztesét szintén a műsor döntőjében jelentik be.

A szombati döntőben a következő nyolc dal verseng az év slágere címért, illetve a 75 millió forint összértékű, a zenei karrier építésére fordítható főnyereményért:

Ember Márk – Tovább

Fatal Error – Néma

Kóbor Zsóka és Polgár Patrik – Valamiért

Nene – Későre Jár

Rácz Gergő, Orsovai Reni – Mostantól

Takács Nikolas – Csendbeszéd

Tortuga – Mámor tér 3.

Turbo – Iránytű

A Dal döntője után is 21.45-től exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza. A műsorban az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál majd a produkciókról, izgalmas kulisszatitkokat osztanak meg a műsorvezetőkkel, Forró Bencével és Lolával.

Érdemes követni A Dal 2020 honlapját, valamint Facebook, Instagram és YouTube oldalát is, ahol már az adások előtt megismerkedhetünk az indulókkal. Az oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról.

A Dal 2020 Döntő – március 7-én (szombat) 19.35-től a Duna Televízió és a Duna World műsorán

A Dal Kulissza – Minden, amit tudni akartál A Dalról – A Dal 2020 adása után 21.45-től a Duna Televízió és a Duna World képernyőjén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában