szponzorált tartalom

2018.09.30. 17:39

Nyitott kapukkal várta az érdeklődőket a Beremendi Cementgyár

Rekordszámú látogató regisztrált előzetesen a Duna-Dráva Cement Kft. Beremendi Cementgyárának nyílt napjára. Szeptember 21-én a gyárba látogató családok és csoportok megismerkedhettek a beremendi cementgyártás folyamatával, a gyár fenntartható környezet kialakítását támogató programjaival és kipróbálhatták környékbeli termelők házi finomságait is.

A Duna-Dráva Cement Kft. a régió egyik legnagyobb munkáltatójaként különösen nagy figyelmet fordít arra, hogy a gyár saját és tágabb környezetével, közösségével rendszeresen kapcsolatot teremtsen, aktív részese legyen a helyi fejlesztéseknek és új gondolatoknak.

Európai csúcstechnológia, fenntartható cementgyártás

A nyílt nap során a látogatók először egy interaktív előadás keretében ismerkedhettek meg a Beremendi Gyár mindennapjaival. A gyár- és bányalátogatások során megtekinthették a kitermelés és gyártás folyamatát is, a bányából pedig a környék panorámáját is megcsodálhatták. A gyár területén egy kisvasúttal utazva nyílt lehetőség fáradtság nélkül bejárni a területet.

Az érdeklődők között nagy számmal érkeztek családok és általános- illetve középiskolás csoportok. A DDC a nyílt nap során külön figyelmet fordított az ő szórakoztatásukra, és különféle játékos ismeretterjesztő programokkal, kérdőívvel és egyéb feladatokkal is várták a legfiatalabb gyárlátogatókat. A programnak az idő is kedvezett, az utolsó meleg napok egyikén, verőfényes napsütésben tölthették el pénteki napjukat a Beremendre érkezők.

A fenntartható cementgyártás egyik éllovasaként a DDC külön figyelmet fordított arra is, hogy az előző évekhez képest csökkentse a rendezvény ökológiai lábnyomát is.

A rendezvény népszerűségét az is mutatja, hogy a meghirdetést követő rövid időn belül minden szabad hely elkelt. Akinek idén nem volt alkalma ellátogatni a gyárba, nincs oka elkeseredni, hiszen a cementgyár időről időre megnyitja kapuit a helyi közösségek számára, hogy megmutassa a fenntartható cementgyártás kulisszatitkait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában