top 100

2018.12.19. 20:45

Penthe Autóház: Korrekt cég, profi kiszolgálás

Pécsett, a Pécsváradi úton található a Penthe Autóház, Opel márkakereskedés és szerviz. A cég sikertörténete már 21 éve íródik. Fekete Attila ügyvezető igazgató szerint ennek titka szlogenjükben rejlik, aminek mindent próbálnak alárendelni: „korrekt cég, profi kiszolgálás!”

Szabó Dániel

smartcapture

Az Penthe Autóház 1997 július elsején nyitotta meg kapuit, s azóta komoly vásárlókört sikerült kialakítania. A cég büszke arra, hogy az elmúlt években rendre 20-25 %-os mértékben tudja növelni forgalmát, az új kor elvárásainak való megfelelés egyik kézzelfogható eredményeképpen. És ez, a gépkocsi értékesítés mellett az alkatrész és a munkadíj forgalmon is megmutatkozik.

– Az ügyfelek évek óta megbíznak bennünk, ennek köszönhető, hogy ennyien választanak minket – mondta Fekete Attila. – Ehhez nagyban hozzájárul, hogy sok 15-20 éve itt dolgozó munkatársam van velem a kezdetek óta. Ez pedig egy kiváló kötődési pont a cég és vásárlók között, hiszen az ügyfeleink visszajelzései alapján is nagy előny egy ismerős, megbízható arc. Mi csakis hosszútávon tudunk gondolkodni.

Az autóház tavaly november óta már Isuzu Pick Up kisteherautók forgalmazásával is foglalkozik. Ez alatt az egy év alatt az egyik legjobban teljesítő vidéki kiskereskedéssé vált, hiszen több mint 50 Pick Up-ot értékesített a 2018-as évben.

Az Opel márka 2017 óta új tulajdonosi körrel rendelkezik (PSA csoport), és azóta komoly változásokon megy keresztül. Az első év a gyártással és a logisztikával kapcsolatos költségek vizsgálatáról és optimalizálásáról szólt, a jövőben pedig a vezetők piacvezetővé szeretnék a márkát tenni Európában. Az hazai importőr a kereskedői hálózat komoly átalakítását kezdte meg, és az átalakítás utáni időszakban a Penthe Autóháznak komoly szerepet szán. Ez egyértelmű elismerése a jó teljesítménynek. Az Opel márka változásainak első lépésként, 2019-ben a haszonjármű kínálat újul meg teljesen. Jön a teljesen új Opel Vivaro és itt van az Opel Combo, aminek a személyautó változatát eddig egy haszonjármű alapú személyautóként definiálták, de a koncepció változott, és mára a haszonjármű változatot lett személyautó alapú tehergépkocsi. Nagy különbség!

Emellett az Opel pár éven belül el fogja érni, hogy minden általa kínált modellnek lesz elektromos meghajtású változata is. Szóval a költséghatékonyságot figyelembe véve, viszont a minőségből nem engedve, nem fog teljesen új autókat építeni a márka, hanem inkább a meglévő portfóliót kamatoztatja. Modern technológia, elérhető árakon.

– A Penthe Autóház nagy erőkkel előre(!) készül arra, hogy ezt a technológiai ugrást megtegye, beleértve dolgozóink képzését és az infrastrukturális fejlesztéseket is – árulta el az innovációkkal kapcsolatban Fekete Attila. – Természetesen az értékeinkből továbbra sem engedünk, a szlogen marad: „korrekt cég, profi kiszolgálás!”

Penthe Autóház

Pécs, Pécsváradi út 8.

+36-72/539-500

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában